Večeras zatvaranje 23. KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. srpnja 2015. - 10:59
Autor: 

Svečanom dodjelom nagrada, večeras u 21,30 na Trgu od oružja bit će spuštena zavjesa 23. KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Kotor je ovih dvanaest dana bio pun igre, pjesme, dječjih osmijeha, malih i velikih umjetnika i naravno kazališnih predstava. Prepuni programi koji su se održavali na preko dvadesetak lokacija od ranih jutarnjih sati pa sve do ponoći, obojali su grad svim bojama.

Sinoć je održana i posljednja predstava u sklopu glavnog kazališnog programa. Riječ je o predstavi "Anima blu" pozorišne trupe "Tam Teatromuzika" iz Italije. Kroz zvukove i animaciju bavili su se životom Marka Šagala.

Večeras prije same dodjele nagrada, na Pjaci od kina održat će se tradicionalni ekološki program "Velika trampa". Tu djeca imaju priliku da razmijene one stvari koje im više nisu potrebne. Igračke koje im više nisu zanimljive, knjige koje su pročitali i sve ono što misle da nekom drugom može biti od koristi bit će izloženo i spremno za razmjenu. Pored razmjene, od pet sati djeca će moći igrati društvene igre koje će voditi članovi kluba društvenih igara "Brljok" iz Podgorice. Zatim će biti organizirane i projekcije kratkih filmova koje su radila djeca, polaznici filmske radionice koja je bila aktivna tijekom festivala. Još puno toga lijepog nas očekuje do predaje ključeva grada predsjedniku Općine Kotor, a od tog trenutka počinju pripreme za naredni 24. KotorArt Kotorski festival pozorišta za djecu.