Veličanstvena priroda Milene ZeVu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 10. srpnja 2015. - 8:29
Autor: 

U Zbirci pomorskog nasljeđa u Portu Montenegru u Tivtu sinoć je otvorena izložba slika i skulptura pod nazivom „Veličanstvena priroda“, beogradske umjetnice Milene ZeVu.

Njezina prva samostalna izložba privukla je veliku pozornost, te su brojni posjetitelji imali priliku uživati u jedinstvenim slikama i skulpturama rađenim u posebnoj 3D tehnici s akrilom, specijalnim cementom i ručno dodanim Swarovski kristalima. Tema kolekcije su priroda i morski svijet, a sama kolekcija inspirirana je radom  „Armour of light“ skulpturom orla „Bonelli“, koji je bio dio velike međunarodne izložbe Eco Art Parade 2009. godine u Monte Karlu.

Umjetnica ZeVu  izrazila je zahvalnost svima koji su joj pomogli u realizaciji ove izložbe, a posebno svojoj obitelji, bez čije bezuvjetne podrške ništa od ovoga ne bi bilo moguće napraviti.

Izložbu je otvorila publicistica Branka Bogavac, dobitnica visokog francuskog priznanja – Ordena viteza umjetnosti i književnosti, koja je istakla kako Milenu ZeVu krase sve one osobine prave umjetnice, te da je njezin talent prepoznat i u inozemstvu.

Za sve one koji sinoć nisu bili u prilici nazočiti otvorenju izložbe, mogu je pogledati do 29. srpnja ili  pogledati na našim fotografijama.