Boćari sjajni u Monaku pred Svjetsko prvenstvo

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. rujna 2019. - 8:50
Autor: 

Boćarska reprezentacija Crne Gore, sudeći po rezultatima koji su ostvareni na izuzetno jakom međunarodnom turniru u Monaku, maksimalno spremno čeka Svjetsko prvenstvo za igrače do 23 godine, koje u utorak počinje u Italiji.

Čelnici Saveza su se pobrinuli da momci imaju idealne uvjete za rad, osigurali su novom selektoru za mlađe selekcije, Miroslavu Miru Petkoviću, da s mladom selekcijom generalnu probu za planetarnu smotru ima na izuzetno kvalitetnom turniru u Monaku, a momci su se pobrinuli da naprave sjajnu najavu.

U konkurenciji 16 država, Crna Gora može da se pohvali da je osvojila tri medalje. Gracija Stjepčević je osvojio zlato u preciznom izbijanju za boćare do 18 godina. Marko Luković je osvojio broncu u preciznom izbijanju za igrače do 23 godine. A na pobjedničko postolje, popeo se i par u sastavu Gracija Stjepčević i Ilija Belan. Stjepčević i Belan su osvojili brončanu medalju.

Ako se po jutru dan poznaje, ljubitelji sporta i boćanja u Crnoj Gori, mogu da se nadaju lijepim vijestima sa Svjetskog prvenstva, koje u utorak počinje u Italiji. Generacija koju predvodi Miro Petković je izuzetno talentirana. Pred njom je svijetla budućnosti i upravo iz tih razloga su čelnici Saveza odlučili da im posvete ogromnu pažnju, jer su svjesni da upravo oni trebaju nastaviti kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima, koji Crna Gora ima u posljednjih desetak godina.

Podsjećanja radi, pored Svjetskog prvenstva za boćare do 23 godine, bliži se i Svjetsko prvenstvo za seniore. Buran period očekuje boćare i ljubitelje ovog atraktivnog sporta, a svi koji prepoznaju trud, rad i odricanje, koji ulažu sve boćarske strukture u Crnoj Gori, vjeruju da će nagrada stići u vidu novih medalja sa planetarnih smotri.