Boćari zadovoljni testom pred planetarne smotre

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. kolovoza 2019. - 9:08
Autor: 

Boćarska reprezentacija Crne Gore bila je sudionik  Kupa nacija, koji je tijekom vikenda održan u Beogradu. U konkurenciji s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, domaćinom Srbijom i Slovenijom, Crna Gora je zauzela peto mjesto.

Reprezentacija je u Zemun, gdje su se na otvorenim terenima vodile velike borbe od petka do nedjelje, krenula u oslabljenom sastavu, ali je provjera pred najznačajnija natjecanja u ovoj godini, a to su Svjetsko prvenstvo za mlade, koje se u 9. mj. održava u Italiji i Svjetsko prvenstvo za seniore, koje organizira Turska u 11. mj. uspjela.

Prvo mjesto je osvojila selekcija Hrvatske, koja je branila tron, koji je osvojila prošle godine kada je bila domaćin, a ono što sigurno može da raduje stručni štab na čelu sa selektorom Dejanom Stjepčevićem je činjenica da je Crna Gora bila konkurentna svim rivalima, da je protiv Hrvatske poražena posle velike borbe sa 9:5, od Srbije koja je osvojila brončanu medalju sa 8:6.

“Lijepo ste rekli. Imali smo odličnu provjeru i odličan test za šampionate planete, koji nas očekuju veoma brzo. Ambicije? Ambicije su uvijek iste kada je boćarska reprezentacija u pitanju. S gotovo svakog velikog takmičenja u proteklih desetak godina smo se vratili sa medaljom, pa se nadamo da će i ova godina biti završena za odličjem u vitrinama. Imamo mnogo mladih i talentovanih igrača koji će potencijal imati priliku da pokažu u Italiji, a imamo i kvalitetnu seniorsku selekciju u kojoj je naravno, glavni adut za medalju, Miroslav Miro Petković”,  rekao je selektor Crne Gore Dejan Stjepčević.

U međuvremenu, u cilju unapređenja rada, kako sa seniorima, tako i sa mlađim selekcijama, došlo je do korekcija, odnosno pojačan je stručni štab državnog tima.

Dejanu Stjepčeviću će prvi asistent u seniorskoj reprezentaciji biti Nenad Ranković, dok je mladu reprezentaciju i mlađe selekcije preuzeo slobodno se može reći legendarni Miroslav Miro Petković kojem će pomagati Đuro Milanović.