Braća Sinković i D. Martin pomeli konkurenciju

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 09. svibnja 2016. - 8:58
Autor: 

Hrvatski najbolji veslači u dvojcu na pariće braća Martin i Valent Sinković pomeli su konkurenciju na Europskom prvenstvu u njemačkom Brandenburgu i nakon svjetskog zlata te osvojenog svjetskog kupa ponovo pokazali klasu. Braća Sinković su s više od sedam sekundi prednosti (07:06.330) pobijedili domaći dvojac Marcela Hackera i Stephana Krügera (07:14.220) te po drugi put postali Europski prvaci.

- Europski prvaci s više od sedam sekundi prednosti! Hvala svima na podršci! Ova medalja je posebna i posvećujemo ju našoj majci - mama, sretan ti majčin dan! Volimo te - objavila su braća Sinković nakon finala Europskog prvenstva na službenoj Facebook stranici.

Treći je završio litavski dvojac Rolandas Mascinaskas i Saulius Ritter, a medalja je za nešto manje od četiri sekunde promakla Švicarcima Nicu Stahlbergu i Romanu Roeoesliju.

Valja spomenuti kako su vremenski uvjeti u Brandenburgu bili katastrofalni. Puhao je jak vjetar i radio valove stoga su braća Sinković imala nešto slabije vrijeme od svojeg osobnog, a ujedno i svjetskog rekorda (06:03.33).

- Teški su uvjeti i veliki valovi, ali mi smo se pripremali za sve. Ovakvi slični vremenski uvjeti nas očekuju u Riju pa mi je drago da smo vidjeli na čemu smo - rekao je Valent Sinković, a njegov brat Martin je dodao:

- Imali smo jaču konkurenciju u odnosu na Varese jer su nastupili i Nijemci i Litvanci, tako da je ovo bila prva veća provjera forme. Jako smo zadovoljni utrkom i načinom na koji smo kontrolirali ove skoro nemoguće vremenske uvjete.

Još jedan Hrvat je uzeo medalju najljepšeg sjaja - Damir Martin je u samcu pomeo konkurenciju s vremenom 08:05.590 i uzeo zlato s više od 13 sekundi prednosti! Drugi je završio Litavac Mindaugas Griskonis s vremenom 08:19.300 no mora se spomenuti da je Griskonis imao katastrofalan start. Zakasnio je otprilike dvije sekunde, vjerojatno nije čuo start utrke pa je cijelu utrku morao nadoknađivati zaostatak za Martinom.

Litavac se dao u potjeru, veslao je u vrlo visokom ritmu i 500 metara prije kraja utrke došao na svega par sekundi od Martina. No previše se potrošio i u završnici je pao, a Martin je obranio europsko zlato iz Poznana od prošle godine.

Treći hrvatski predstavnik Luka Radonić završio je na šestom mjestu s vremenom 07:49.730 i više od 16 sekundi zaostatka za prvim, Slovakom Lukasom Babacom.