Budućnost šampion Europe

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 11. svibnja 2015. - 11:13
Autor: 

Rukometašice Budućnosti održale su Larviku sat rukometa u finalu, slavile su s 26:22 (14:8) i ponovno su pokorile Europu! Potpuno zasluženo "plave" su po drugi puta osvojile najsjajniji trofej u ženskom klupskom rukometu.

Budućnost nije mogla bolje otvoriti meč. Iako je Neagu nezgodno stala na startu i morala napustiti teren na kratko, “plave“ su povele 4:0. Tek u petoj minuti Larvik je preko Nore Merk prvi puta pogodio.

Upravo Merk je bila u tim trenucima nezaustavljiva, s dva gola smanjila je na 3:4. Ipak, golovima Kaće Bulatović i Neagu Budućnost je pobjegla na tri. U 20. minuti Budućnost je ponovno pobjegla na četiri gola - 9:5. Opet je Kaća pokrenula “plave“ fantastičnim projektila s distance.

Obrana je funkcionirala sjajno. Trener Larvika je pokušavao s izmjenama, ali bez uspjeha. Razbranila se i Klara Voltering, pa je Budućnost uz raspoloženu Kaću Bulatović pobjegla na 14:8 nakon prvih pola sata igre.

Budućnost je fenomenalno otvorila i drugi dio meča. Nastavila je Kaća Bulatović da pogađa, pa je podgorička ekipa došla na 20:11. Tada je proradila i Dragana Cvijić, a Larvik je bio potpuno izgubljen.

Čuvala je Budućnost osam golova razlike sve do 47. minuta, kada je došlo do pada u igri. Anja Edin je bila nezaustavljiva, nizala je sjajne zgoditke, pa je Larvik prišao na 22:18. Imao je Larvik napad da priđe na tri gola, ali Voltering je sjajnom obranom sačuvala prednost.

Malo se trgla Budućnost, uslijedila su dva sjajna zgoditka za 26:20, nakon čega nije bilo vremena za Larvik. Nora Merk je do kraja s dva gola ublažila poraz Larvika. Budućnost je dominirala u Ligi šampiona cijele sezone, bila je nevjerojatna na završnom turniru i potpuno zasluženo “plave“ će donijeti trofej u Crnu Goru!