Čačić: Pribojavam se utakmice sa Češkom. Važno je sačuvati Modrića

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 16. lipnja 2016. - 10:19
Autor: 

"Najviše se pribojavam utakmice sa Češkom. Zaista ih respektiram, moramo se mobilizirati jer je to utaakmica za plasman u osminu finala europskog prvenstva", naglasio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić na druženju s novinarima u Deauvilleu.

Čačić je naglasio kako se radi o monolitnoj i organiziranoj ekipi koja igra dobro i koju treba respektirati.

"Bili su prvi u skupini ispred Islanda, Turske i Nizozemske. Plasman na EP su zavrijedili svojim igrama", kazao je izbornik dodavši:

"Još jednom se potvrdilo da nema favorita. Naša skupina je respektabilna i svaka ekipa ima ambicije ići dalje. Za nas je ovo najvažnija utakmica, to je utakmica za drugi krug."

Čačić nije želio s novinarima podijeliti razmišljanja o slabostima češke igre, niti s čim nije bio zadovoljan u našoj igri protiv Turske.

"Ne mogu to podijeliti s vama, niti s čime nisam bio zadovoljan u našoj igri. Međutim, bilo je stvari za koje smatram da mogu biti bolje. Svaka ekipa koja je izborila plasman na EURO je kvalitetna, ali niti jedna nije bez mana pa tako niti Češka."

Ipak je izdvojio trojicu čeških igrača; veznjaka berlinske Herthe Vladimira Daridu, vratara Arsenala Petera Čecha te njegovog bivšeg suigrača Tomaša Rosickog.

"Darida je jedan od najpoznatijih i najopasnijih čeških igrača. On okomito iz drugog plana dolazi u završnicu, važan je i Rosicky, imaju i odličnog golmana. No, oni su prije svega momčad i imaju momčadske kvalitete. I prije utakmice s Turskom rekao sam da se najviše pribojavam utakmice s Češkom. Zaista su za respekt."

Nakon sjajne predstave protiv Turske postavlja se pitanje mogu li 'vatreni' ponovo odigrati utakmicu u tako visokom ritmu.

"Do utakmice su još tri dana i bit ćemo spremni za visoki ritam. Vidjet ćemo kako će igrači reagirati na treninzima, tko može, a tko ne, neće biti u sastavu. Ne bi bio hendikep da početnih jedanaest bude drugačijih nego protiv Turske."

Čačić se još jednom osvrnuo na blistavu predstavu Luke Modrića.

"Rekao sam da ću reprezentaciju slagati oko njega. Kada Luka igra, stroj ne zastaje. Do sada je trpio kritike da malo ulazi u završnicu, ali je protiv Turske pokazao da i to može."

Čačić je naglasio kako će cilj biti sačuvati Modrića da izdrži u istom ritmu do kraja EP-a.

"Važno je sačuvati Modrića da ga imamo za cijelo prvenstvo. Pratimo njegov stanje, tjelesno i psihičko, i do sada iščitavam da je u dobrom stanju", poručio je Čačić.

Hrvatsku reprezentaciju danas očekuje poslijepodnevni trening, a u Deauvilleu će trenirati i u srijedu. 'Vatreni' u St Etienne kreću u četvrtak, a utakmica protiv Češke je na rasporedu u petak u 18.00 sati.