Čilić u finalu Wimbledona!

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 15. srpnja 2017. - 9:05
Autor: 
Marin Čilić prvi put u karijeri plasirao se u finale Wimbledona! Naš najbolji tenisač svladao je Amerikanca Sama Querreyja sa 6:7, 6:4, 7:6, 7:5.
Čiliću je ovo bila peta pobjeda nad Querreyjem u isto toliko susreta. Marin ima priliku osvojiti drugi Grand Slam nakon što je 2014. otišao do kraja na US Openu.
Za naslov će se boriti protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju sedmerostruki osvajač Švicarac Roger Federer i Čeh Tomaš Berdych. Marin je protiv Federera upisao jednu pobjedu iz sedam susreta, dok s Berdychom ima skor 6:6. Tijek meča: Čilić - Querrey 6:7, 6:4, 7:6, 7:5 Četvrti set 7:5 - Marin Čilić je u finalu Wimbledona! 6:5 - Marin je osigurao tie-break. Izgleda jako dobro. 4:4 - Čilić je vratio break! 1:3 - Querrey je osvojio gem nakon što je Marin imao 40:15 na servis Amerikanca. Šteta. 1:2 - Break za Querreyja, Čilić je izgubio servis! 1:1 - Oba tenisača dobro su krenula. Treći set 7:6 - Bravo za Čilića! Osvojio je tie-break i poveo 2:1 u setovima! 6:6 - Idemo u drugi tie-break danas. 5:5 - Čilić je zasad na 17 asova. 4:4 - Oba tenisača sada drže svoj početni udarac. Čilić, osim onoga gema u kojem je Querrey napravio break, djeluje sigurno da servisu. 2:2 - Nažalost, Čilićeva prednost kratko je trajala. Querrey je odmah uzvratio i prvi put u meču uzeo servis Marinu. 2:1 - Čilić je napravio 'break'! Querrey je tražio provjeru posljednjeg poena, ali to je bio očajnički potez. Amerikanac je vidno pao u igri. 0:1 - Šteta, imao je sada Čilić 40:0 na servis protivnika, ali se Querrey izvukao. Marin treba samo ovako nastaviti. 2. set 6:4 - Izjednačenje! Čilić je sjajno odradio posljednji gem u setu i izjednačio na 1:1. 5:3 - Hrvatski tenisač mirno je potvrdio break i jedan gem dijeli ga od osvajanja drugog seta. 4:3 - Čilić ima break u drugom setu! Sad je imao 0:40 i to nije mogao propustiti! Idemoooo, Marine! 2:3 - Čilić je još jednom u ovom setu uspio izboriti priliku za break, ali Querrey se opet spašava. 1:2 - U drugom setu drže se servisi, Amerkianac vodi 2:1 1. set 7:6 - Gotov je prvi set, Čilić je nažalost izgubio. Imao je odličnu situaciju, odmah napravio mini-break i poveo 4:1, a onda je puno griješio i dopustio protivniku da dobije set 6:6: Odluka o pobjedniku prvog seta past će u tie-breaku 6:5 - Hrvatski tenisač svoje je odradio u prvom setu što se tiče servisa, vodi 6:5 i sad je idealan trenutak da pritisne protivnika 5:4 - Čilić je prilično uvjerljiv na svom servisu, zasad je izgubio svega tri poena, a ima vodstvo 5:4. 4:3 - Još uvijek niti jedan igrač nije imao priliku za break, vrlo lako moguće da ćemo gledati puno tie-breakova 3:2 - Zasad tu nema puno igre, obojica imaju jake servise i zasad ih čvrsto drže. 2:1 - Igrači drže servise na početku, ali Čilić djeluje puno samouvjerenije i koncentriranije. Marin je dobio lijepu priliku da prvi put u karijeri ode do finala Wimbledona, iako mu je već i ovo najveći uspjeh na ovom prestižnom turniru. 1:0 - Marin je odlično počeo meč, vidi se da je koncentriran. Dobio je svoj servis i poveo 1:0