Cindrić: Zasluženo smo pobijedili

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 10. siječnja 2020. - 8:45
Autor: 

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je EURO 2020. pobjedom u austrijskom Grazu protiv Crne Gore sa 27-21 (12-13) u dvoboju 1. kola A skupine.  

Kod Hrvatske su najučinkovitiji bili Luka Cindrić sa šest golova, Marino Marić i Zlatko Horvat postigli su po četiri, a Marin Šipić tri gola, dok su Crnogorce predvodili Nemanja Grbović (6) i Vladan Lipovina (4).    

"Početnička nervoza je iza nas, mislim da je bila teška utakmica, ali i da smo držali fokus i na kraju zasluženo pobijedili," kazao je Cindrić zahvalivši se hrvatskim navijačima na sjajnom navijanju.

"Preponosan sam na navijače i nadam se i ubuduće da će odaziv biti ovakav," poručio je Cindrić.

Hrvatska je na poluvremenu gubila sa 12-13, no u nastavku susreta je okrenula rezultat ostvarivši na koncu uvjerljivu pobjedu.

"Drugo poluvrijeme smo odradili kako spada, u prvom nas je možda poremetilo malo i što je Mandić dobio dva isključenja. Promašili smo neke zicere gdje smo možda trebali otići na četiri razlike i to je ono što će kazniti svaka ekipa. Dule je stvarno napravio dobar posao, mislim i svi ostali, ali njega treba istaknuti jer je dosta utjecao na protok njihove lopte," dodao je Zlatko Horvat.

U 2. kolu u subotu Hrvatska igra s Bjelorusijom u 16 sati, a u 18.15 sati se sastaju Srbija i Crna Gora. 

(Hina) xdl ydl