Ćorić prvi put u Top 100, Murray preskočio Čilića

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 27. listopada 2014. - 9:10
Autor: 

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić skočio je zahvaljujući plasmanu u polufinale ATP 500 turnira u Baselu za čak 31 poziciju na ATP ljestvici, pa je prvi put ušao među 100 najboljih igrača svijeta, preciznije na 93. mjesto.

Još uvijek 17-godišnjem Ćoriću to je najbolji plasman karijere i nastavak strelovitog uspona, jer godinu je otvorio na 301. poziciji na ATP ljestvici. Sada je samo četiri stepenice iza Ivana Dodiga, koji je skliznuo za četiri mjesta i od danas je 89. igrač na svijetu.

I drugi polufinalist Basela Ivo Karlović je napredovao, on je popravio plasman za četiri stepenice i sada je 27. tenisač svijeta.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pao je za jedno mjesto, s osmog je skliznuo na deveto, preskočio ga je pobjednik Valencije Andy Murray. Čilić je otkazao nastup u Parizu, ali ne bi trebao biti upitan za završni ATP Masters tenisača.

Roger Federer je na drugom mjestu,  titulom u Baselu približio se vna dohatljiv zaostatak za vodećim Novakom Đokovićem. Rafael Nadal i dalje je treći.