Crnogorska boćarska reprezentacija u Maroku

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 13. rujna 2017. - 9:25
Autor: 

Miroslav Miro Petković, Frano Petković, Tomislav Ranković, Đuro Milanović i selektor Dejan Stjepčević spisak je selekcije Crne Gore koja će na Svjetskom prevenstvu u boćanju koje se od 18. do 23. rujna održava u Maroku, gradu Kazablanki pokušati stići do medalje. Očekuje se sudjelovanje oko 40 selekcija diljem svijeta koje će se natjecati u šest disciplina: pojednačno, parovi, krug ili ti kombinacija, brzinsko izbijanje, štafetno izbijanje i precizno izbijanje.

Bez ikakve dileme glavna uzdanica selekcije Crne Gore je spomenuti Miroslav Miro Petković. "Pričamo o skromnom momku koji spada u sam svjetski krem kada je boćanje u pitanju. Spisak trofeja koje je Miro osvojio, jako je dug: zlato na Mediteranskim igrama 2009. godine, zlato i srebro na SP iste 2009. godine, srebro na EP u Tivtu 2010. godine, srebro i bronza na SP 2011., srebro i bronza na SP 2013., uz srebro na Mediteranskim igrama iste godine, srebro na EP 2015., zlato i srebro na SP 2016., i dva zlata na Igrama malih zemalja".

Miroslav Miro Petković je zajedno s Franom Petkovićem koji je bio juniorski šampion planete, s ekipom Palme iz Tivta osvojio titulu šampiona Crne Gore, a slavio je i na tradicionalnoj Boćarskoj olimpijadi koja se organizira od 1952. godine.

“Konkurencija je paklena. Najveći favoriti su Italijani, Francuzi i Hrvati kada je reč o zemljama iz Evrope, a velike ambicije imaju Kina, Argentina, Tunis i Morako. Crna Gora je nosilac grupe u pojedinčanom boćanju i krugu. Glavna uzdanica je naravno Miroslav Miro Petković” rekao je selektor Dejan Stjepčević i nastavio: “Sa velikim ambicijama idemo u Marako. Želimo da nastavimo tradiciju koja je počela 2009. godine. Od tada pa na naredna četiri Svetska prvenstva Crna Gora je osvajala jednu ili dve medalje. Nadam se da ćemo se i ovoga puta sa smotre najboljih selekcija planete vratiti sa odličjem”.

Predsjednik Upravnog odbora Boćarskog saveza Crne Gore, Dejan Maslovar, nije želeo ekipu opterećivati imperativom rezultata: “Najvažnije je da momci pruže maksimum i da u žestokoj konkurenciji prikažu ono što najbolje mogu u tom trenutku. Da li će to biti dovoljno za medalju? Bilo bi sjajno, ali ponavljam konkurencija je zaista paklena” rekao je Dejan Maslovar koji je pre šest meseci imenovan na mesto predsednika Upravnog odbora Saveza i nastavio: “Napravili smo jako dobar tim u Savezu sa ciljem da boćanje u Crnoj Gori unapredimo u svakom pogledu. Izuzetno veliku pažnju ćemo posvetiti radu sa mlađim selekcijama, nastojaćemo da svaki organizacioni segment dignemo na viši nivo. Imamo naravno i konkretne planove, ali o tome ćemo pričati posle Svetskog prvenstva. Bilo bi divno da Crna Gora osvoji medalju, bio bi to plavi šlagvort za priču o planovima i ciljevima kada je boćanje u pitanju. Dodatni motiv za sve nas predstavlja podatak da bi boćanje do Olimpijskih igara 2024. godine u Parizu, trebalo da postane deo olimpijske porodice sportova”.