Danas finalni dan Otvorenog prvenstva Crne Gore u jedrenju

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 02. listopada 2016. - 9:02
Autor: 

Jučer je u Tivtu završen drugi natjecateljski  dan Otvorenog prvenstva Crne Gore u jedrenju, koje je počelo također jučer. Drugog dana vjetar se čekao do 15 sati, i uspješno je jedrena jedna regata po zapadnom vjetru jačine 4 do 8 čvorova. Na prvenstvu sudjeluje 50 jedriličara iz crnogorskih klubova i iz klubova iz Hrvatske, JK Mornar iz Splita i JK Orsan iz Dubrovnika.

U klasi Laser Standard Igor Les iz tivatskog Delfina je prvi, Alec Cvinar iz dubrovačkog Orsana je drugi i treći je Milivoj Dukić.  U klasi Laser 4.7 na prvom mjestu je Ilija Marković, JK Delfin, jedriličari JK Mornar iz Splita su na drugom Božo Golubić i trećem mjestu Djani Muhar. Andrea Antunović, JK Orsan je prva u konkurenciji Laser 4.7 za žene i druga je Mila Noel Tomanović iz JK Delfin.

JK Mornar zauzeo je prve dvije pozicije u klasi Laser Radial, tako je prva Sandra Lulić, drugi je Noa Vladislavić, a Damir Bulić iz JK Orsan je treći. U konkurenciji Laser Radial žene, Sandra je  prva, Irina Kusovac, JK Delfin je druga i  Mihaela De Michelli Vittori iz JK Mornar je treća.

Nikola Golubović brani titulu šampiona u klasi Optimist, druga je Josipa Čelanović i treći devetogodišnji Pavle Musić, svi iz JK Delfin. U kategoriji djevojčica za sada prva Josipa, druga Jovana Kojčinović iz JK Jugole Grakalić i Tatjana Kusovac iz Delfina treća . Prvo mjesto Nikola drži i u klasi Optimisti do 12, drugi je Pavle i treća je Jovana.

Finalni dan se jedri  danas, kada će se i dodijeliti nagrade na terasi JK Delfin nakon posljednjeg jedrenja.