Delfinova ljetna škola jedrenja

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 12. lipnja 2020. - 15:01
Autor: 

Delfinova ljetna škola jedrenja #BudiOptimist za djevojčice i dječake od 7 do 14 godina počinje u subotu 13. 6. i traje do 27. 8. Obuka je prve nedjelje organizirana od subote do utorka, a od ponedjeljka 22. 6., pa do kraja ljeta nastavlja se  svakog dana od ponedjeljka do četvrta.

„Termin za upis i uvodnu obuku novih polaznika je od 9 do 10.30 . Drugi termin je od 11.00 do 12.30 namijenjen djeci koja su prošla uvodnu obuku, te nastavljaju sa osnovnim vještinama osnova jedrenja.Svaki polaznik naše škole jedrenja #BudiOptimist dobija mogućnost da usvoji osnovnu vještinu upravljanja jedrilicom, kao i znanja o jedrilici, čvorovima, moru, vjetrovima i ponašanju na moru. Obuka se dijelom odvija u hangaru kluba, gdje učimo teoretski dio. Nakon upoznavanja sa jedrilicom savladaćemo izlazak na more gdje, uz pratnju dva trenera na gumenjaku, slijedi trening jedrenja. Mladi jedriličari u društvu vršnjaka imaju priliku da nauče:

  1. Upoznavanje sa dijelovima jedrilice Optimist i njihovom funkcijom
  2. Sigurnost na moru - pravila ponašanja na moru
  3. Opremanje jedrilice za izlazak na more
  4. Raspremanje nakon jedrenja
  5. Vrste nautičkih čvorova i njihova primjena
  6. Upoznavanje sa vrstama vjetrova - ruža vjetrova Jadrana
  7. Porinuće i ukrcavanje u jedrilicu
  8. Upravljanje jedrilicom na moru
  9. Jedrenje s vjetrom u bok

10. Prevrtanje ispravljanje jedrilice

11. Jedrenje s vjetrom u pramac

12. Jedrenje s vjetrom u krmu

Potrebna oprema: Obavezan je kačket! zaštita protiv sunca, bočica vode i neki slatkiš ili slaniš, kupaće gaće/kupaći kostim, udobna majica dugih rukava poželjno svijetle boje, bermude, obuća koja se može skvasiti, peškir i suva presvlaka. Siguronosne prsluke obezbjeđuje klub. Ukoliko imate svoj, slobodno ponesite. Svaki polaznik dobija diplomu za završenu obuku nakon provjere stečenih vještina i znanja. Djeca koja žele da nastave da treniraju jedrenje, to mogu da nastave kao članovi redovne takmičarke grupe koja trenira tokom cijele godine i takmiči se na regatama. Kako izgleda jedan dan u Školi jedrenja pogledajte na našem YouTube kanalu, klik na link: https://www.youtube.com/watch?v=Bc4WVHsJ9Zo&t=42s- stoji u priopćenju.