Domagoj Duvnjak i Tea Pijević najbolji rukometaši godine

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. siječnja 2021. - 7:51
Autor: 

U poluvremenu utakmice Hrvatska - Španjolska u porečkoj dvorani Žatika održana je dodjela nagrada laureatima u 27. izboru najboljih rukometaša godine Sportskih novosti i organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

"Što se tiče rukometa, 2020. je za razliku od svih katastrofa i nevolja koju se su nas snašle, bila fantastična. Otvorili smo godinu srebrom na europskom prvenstvu, a Domagoj Duvnjak je bio proglašen za najboljeg igrača prvenstva. Na Mediteranskim igrama su naši klinci osvojili medalju, zatim smo imali fantastičan uspjeh rukometašica na EP-u u Danskoj. Po prvi put u povijesti osvojena je i muška i ženska reprezentativna medalja u istoj godini," istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveta Tomislav Grahovac.

U izboru za najboljeg rukometaša godine peti put je slavio Domagoj Duvnjak sakupivši 99 glasova ispred Igora Karačića sa 58 i Marina Šego sa 20 glasova.

"Bila je to jedna lijepa godina za hrvatski rukomet, cure i mi smo ostvarili fenomenalan uspjeh," kazao je Duvnjak.

Kod djevojka pobijedila je Tea Pijević (76) u tijesnoj utrci ispred Ćamile Mičijević (69), dok je treća bila Ana Debelić sa 42 glasa.

"Nisam neki fan individualnih nagrada, ali jako sam ponosna na ovu. San svakog sportaša je biti najbolji u svom sportu u svojoj državi. Ništa to ne bi bilo moguće bez mojih suigračica, kraljica šoka i stožera," kazala je putem video linka Tea Pijević.

Najbolji trener godine je izbornik muške reprezentacije Lino Červar koji je po 11. put primio ovo priznanje.

"Bila je to rukometna godine, ali svih ovih rezultata ne bi bilo da nemamo odlične igrače i igračice. Ponosan sam na naš sport," poručio je Lino.

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić dobio je posebno priznanje za fantastičan uspjeh na EP-u u Danskoj i osvojenoj bronci.

"Bez cura to bi bio samo san. Vjerovali smo u sebe i to je bio ključ. Sada moramo pokušati biti konstanta kao i dečki, a ne samo jedan bljesak," poručio je Šoštarić.

Kod sudaca nije bilo dvojbi, pa su Matija Gubica i Boris Milošević po 12. put slavili u ovoj konkurenciji.

(Hina)