Dukić i Marković na Svjetskom kupu u jedrenju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 17. travnja 2019. - 8:24
Autor: 

 Više od 700 jedriličara iz 59 zemalja nalazi se u Genovi, u Italiji, gdje jedre treći Hempel Svjetski Cup iz serije za 2019. u olimpijskim klasama. Flota Lasera  jučer je  imala  prvu regatu,  a na startu su bili i naši reprezentativci Milivoj Dukić i Ilija Marković.

“Zadovoljni smo ostvarenim u Palmi, ali se ne zadovoljavamo istim. Želimo kontinuirano da napredujemo, a Svjetski Kup u Đenovi je prilika da napravimo korak dalje ka ciljevima, da nastavimo sa prikupljanjem bodova koji su nam bitni zbog plasmana na Svjetskoj jedriličarskoj listi. Od Milivoja i Ilije, očekujem da bez imperativa rezultatom pruže maksimum. Ambicije su različite, Dukiću je fokus na Svjetsko prvenstvo koje će biti kvalifikaciono za Olimpijske igre, a Marković za velika takmičenja u juniorskoj konkurenciji koja slijede.”

Milivoj Dukić i Ilija Marković su spremni da pruže maksimum, iako prema posljednjim informacijama vremenski uvjeti  neće biti naklonjeni jedriličarima u Genovi, jer jakog vjetra nema i najvjerojatnije ga neće ni biti. Dukić je odlučan u namjeri da nastavi s prikupljanjem bodova za svjetsku listu i s tempiranjem forme za Svjetsko prvenstvo u Japanu, na kome će pokušati da stigne do trećih uzastopnih Olimpijskih igara u nizu. Marković će u konkurenciji s  daleko iskusnijim i starijim natjecateljima nastojati da stekne zlata vrijedno iskustvo za velika natjecanja  u juniorskoj konkurenciji, Europsko prvenstvo za juniore koje se održava u Poljskoj i Svjetsko prvenstvo za juniore u Splitu.