Europa Cup za klasu ILCA – stiže preko 80 jedriličara iz 14 zemalja

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 26. rujna 2022. - 14:45
Autor: 

Jedriličarski klub Delfin u Tivtu od 6.10.  do 9. 10. organizira regatu Europa Cup-a za klasu ILCA, treće veliko međunarodno natjecanje  kojim tivatski klub nastavlja da pozicionira Crnu Goru na mapi prepoznatljivih europskih jedriličarskih destinacija.

„Vrhunska organizacija Balkanskog prvenstva 2019.godine, te prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva za klasu ILCA do 21.godine, preporučili su Tivat i Crnu Goru EurILCA asocijaciji da im povjeri organizaciju predstojećeg takmičenja, koje će okupiti preko 80 takmičara. Prijave su otvorene do 30. septembra, a do sada se prijavilo 65 jedriličara i jedriličarki iz 14 zemalja.  EurILCA je evropska organizacija za klasu ILCA, osnovana na Evropskoj godišnjoj generalnoj skupštini 30. novembra 2013. u Ženevi. Koordinira sve 42 evropske zemlje, izdajući smjernice, Obavještenja o regatama i Uputstva za jedrenje, upravlja kalendarom i prijavama svih regata Evropskog prvenstva, Europa kupa i Master serije, pružajući podršku organizacionom odboru svakog pojedinačnog takmičenja“ – stoji u priopćenju JK Delfin.

Izuzetno iskustvo i suradnja s tivatskim Delfinom u organizaciji Europskog prvenstva Luštica bay 2021. u zaljevu Trašte, dovode u Tivat regatu Europa Cup-a, za koji su se do sad prijavili natjecatelji u klasama ILCA 7, ILCA 6 i ILCA 4 iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Švicarske, Cipra, Grčke, Češke, Portugala, Ukrajine, Njemačke, Bahrein i domaćina, Crne Gore.

 Očekuje se da će povodom Europa Cup-a u Tivtu boraviti preko 300 sudionika događaja- natjecatelja, trenera i drugih članova stručnih timova, kao i obitelji  sudionika. Pored crnogorske ILCA reprezentacije u sastavu Milivoj Dukić, Ilija Marković i Nikola Golubović, boje naše zemlje branit će još 14 natjecatelja  iz svih bokeljskih jedriličarskih klubova.

 Regata Europa Cup Tivat 2022 bit će organizirana u akvatoriju Tivatskog zaljeva, s operativnom obalom na Seljanovu, ispred prostorija JK Delfin.  Organizaciju događaja su, pored EurILCA, podržali Općina Tivat, Turistička organizacija Tivat, lokalna javna poduzeća i kompanije.