Golubović jedrio do zlata u Splitu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 19. veljače 2023. - 19:14
Autor: 

Nikola Golubović, jedriličar JK Delfin iz Tivta,  osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji jedriličara do 21 godine u olimpijskoj klasi ILCA 7, na Otvorenom prvenstvu Hrvatske održanom od petka 17. 2.,  do nedjelje 19. 2.,  u organizaciji JK Mornar u Splitu. Ilija Marković je 19. u generalnom plasmanu.

Golubović i Marković su još jednom potvrdili da posjeduju ogroman potencijal, a do novog velikog uspjeha, stigli su pod komandom selektora Ilka Klakora.

Uspjeh dobiva na težini, ako se naglasi da su se Marković i Golubović na regatnom polju borili s asovima kakvi su Tonči Stipanović, Pavlos Kontides, Filip Jurišić, braća Vadnai.

Mladi jedriličari u klasi Optimist i ILCA4 su istovremeno briljirali na regati Kup Mimoze u Herceg Novom, odakle su se vratili sa osam trofeja. U klasi ILCA4 Pavle Musić je osvojio zlato, Petar Klakor broncu. U klasi ILCA4 u konkurenciji djevojaka Nikolina Klakor je osvojila zlato. U klasi Optimist u generalnoj konkurenciji je pobjednik Delfinov jedriličar  Andrei Ashnin. Andrei je pobjednik i u konkurenciji do 12 godina. Barbara Kubiček je osvojila broncu generalno i zlato u konkurenciji djevojčica. Broncu u klasi Optimist u konkurenciji djevojčica za Delfin je osvojila Julija Kabanova.

Jedriličari u klasi ILCA narednog vikenda natječu se  na regati Velika nagrada Mornara u Splitu.