Horvat: Bit će nam teško protiv Saudijske Arabije

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 13. siječnja 2017. - 9:08
Autor: 

Hrvatski rukometni reprezentativci u četvrtak obavljaju posljednje pripreme za premijerni nastup u prvom krugu Svjetskog prvenstva u Francuskoj, u kojem će se u večeras (20.45 sati) boriti protiv Saudijske Arabije, a izbornik Željko Babić i dokapetan Zlatko Horvat naglasili su da će za pobjedu trebati imati pravi pristup i pokazati ozbiljnost na terenu.

 

- Ne bi bilo lijepo da si ugrozimo bilo kakve zacrtane planove. Znam da će biti teško, jer oni igraju bez pritiska. Njima je svaki ugrabljeni bod ili svaka malo bolje odigrana utakmica jednaka kao da su uzeli zlato. Naglašavam, moramo imati dobar pristup i pokazati ozbiljnost na terenu - rekao je Zlatko Horvat najavljujući sraz sa Saudijcima.

 

   Željko Babić je za tu utakmicu, kao i za ostale dvoboje prvog kruga, na tribini ostaviti Ivana Pešića, a vratarski dvojac činit će Ivan Stevanović i Filip Ivić. Izbornik je naglasio da proces adaptacije igrača još uvijek traje te da bi Hrvatska protiv Saudijske Arabije trebala nastupiti u kompletnom sastavu, jer se ozlijeđeni igrači osjećaju sve bolje.

 

- Najbitnije od svega je da smo još u procesu odlučivanja koji će igrači nastupiti, odnosno koji će igrati više, a koji manje u prvoj utakmici, zato što još nismo napravili jak trening s igračima koji su imali određene fizičke probleme zadnjih dana. Liječnici su mi potvrdili da su igrači bolje - rekao je Babić te dodao:

 

- Iskreno se nadam i očekujem da ćemo u prvoj utakmici protiv Saudijske Arabije biti kompletni, u našem najjačem sastavu. Koliko će tko imati minuta, to ne znam, ali nadam se da ćemo se svi uspjeti oporaviti da odigramo prvu utakmicu kompletni.

 

Za Babića su u ovoj utakmici najbitnije dvije stvari:

 

- Prva stvar je pristup, a druga stvar je sedmi igrač u situaciji kada se branimo. To su dvije najbitnije stvari za ostvariti pobjedu protiv Saudijske