SP Rukomet: Izbornici Hrvatske s nestrpljenjem iščekuju susret s Austrijom

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 16. siječnja 2015. - 10:13
Autor: 

Danas u 17 sati po hrvatskom vremenu, Hrvatska rukometna reprezentacija sastat će se s ekipom Austrije. Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža uoči prve utakmice na SP-u istaknuo je da je Austrija dobra ekipa koja ima sjajnu vanjsku liniju igrača, ali da vjeruje čvrstu obranu svojih izabranika koja bi trebala otvoriti prilike za pogotke iz polukontre.

"Austrija je dobra ekipa koja ima sjajnu vanjsku liniju igrača, tu su Victor Szilagy, Nikola Bilyk i Janko Božović, a treba istaknuti i krila Raula Santosa i Robert Webera. Imaju dobru polukontru, a morat ćemo biti oprezni kada ćemo se mijenjati iz obrane u napad. Znamo da se kroz obranu dobiva veliko samopouzdanje i sve stvari koje možda ne budu funkcionirale mogu se riješiti kroz obranu. Naš sustav se zna, čvrsta obrana i pogoci iz polukontre. No, bez obzira na to kakav je protivnik ići ćemo maksimalno. Želimo poslati poruku i pokazati s koliko ljubavi igramo za nacionalnu selekciju i da sve što radimo, radimo sa osmjehom", izjavio je u četvrtak Goluža na konferenciji za novinare u Dohi.

Hrvatska je u Kataru od utorka, a izbornik Goluža ističe da su igrači svježi i da spremni dočekuju dvoboj protiv Austrije.

"Odmorili smo se i odradili tri treninga u Dohi. Prvi dan smo imali teretanu, a nakon toga dva taktička treninga. Dobili smo na svježini. Onaj umor koji se osjetio na početku, ne osjeti se više. Igrači su spremni i osjeti se pozitivna nervoza pred sam početak, jer svi jedva čekamo da krene SP. Nema nikakvih ozljeda i svi se dobro osjećaju", rekao je Goluža.

On je napomenuo da su uvjeti u Dohi izvanredni, od smještaja, hrane do uvjeta u dvorani, za koju je rekao da je velebno zdanje puno komfora.

Hrvatska je u skupini s Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom.

Desno krilo Zlatko Horvat ističe odličnu atmosferu u reprezentaciji te da svi jedva čekaju prvu utakmicu:

"Odmorili smo se od jakih priprema i sada idemo po ono zbog čega smo došli, pokazati dobar rukomet".

Ivan Ninčević vjeruje da neće iznevjeriti navijače i dodaje:

"Zdravi smo, to je najbitnije, i jedva čekamo susret s Austrijom. Prve utakmice su uvijek nešto teže i nadam se da nećemo iznevjeriti".