Hrvatska pobijedila Brazil

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 31. srpnja 2015. - 8:45
Autor: 

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su u susretu 2. kola skupine A Svjetskog prvenstva u ruskom Kazanju Brazil s 10-9 (4-2, 4-2, 1-2, 1-3), te praktički osigurala prvo mjesto u skupini i izravan plasman u četvrtfinale.

Izabranici Ivice Tucka ušli su vrlo motivirani u susret s Brazilcima, koje vodi bivši hrvatski izbornik Ratko Rudić, ponajviše zbog šokantnog i visokog poraza prije mjesec dana u Svjetskoj ligi u Bergamu (10-17). U Kazanju je Hrvatska uzvratila na pravi način, sredinom druge četvrtine "barakude" su povele s 7-3, no nakon sjajno odigrane dvije prve četvrtine i vodstva 8-4, u preostale dvije četvrtine došlo do je velikog pada u igri Hrvatske, koja je u 16 minuta postigla samo dva pogotka.

Delgado u zadnjoj sekundi pogodio vratnicu

Dvije minute prije kraja Delgado je smanjio na 10-9, a Brazilci su tada imali još dvije prilike za izjednačenje, a Delgado je u zadnjoj sekundi pogodio i vratnicu. Tako su naši vaterpolisti ipak sretno sačuvali drugu pobjedu na prvenstvu i ispunili plan izravnog plasmana u četvrtfinale.

Kod Hrvatske je sandro Sukno postigao tri gola, a Paolo Obradović dva, dok su Brazilce predvodili Perronne, Crivella i Vrlić s po dva pogotka.

U zadnjem dvoboju u skupini A Hrvatska će u petak igrati s Kinom, koji su u srijedu izgubili od Kanade s 8-2.

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković, Lončar 1, Joković, Bukić 1, Muslim, Bušlje 1, Sukno 3, Paškvalin 1, Šetka, Obradović 2, Bijač.

BRAZIL: Antonelli, Crivella 2, G. Gomes, Gonzalez 1, Salemi, B. Gomes 1, Delgado 1, Silva, Rocha, Perrone 2, Guimaraes, Vrlić 2.

 

SKUPINA A:

Kanada - Kina                 8-2

HRVATSKA - Brazil       10-9

REDOSLIJED: HRVATSKA 4, Kanada 2, Brazil 1, Kina 1.

 

SKUPINA B:

 

Grčka - SAD                 11-10

Rusija - Italija                 6-9

REDOSLIJED:

Grčka 4, Italija 2, SAD 2, Rusija 0.

 

SKUPINAC :

 

Kazahstan - Argentina  15-7

Mađarska - JAR             17-4

REDOSLIJED: Mađarska 4, Kazahstan 2, JAR 2, Argentina 0.

 

SKUPINA D:

 

Australija - Crna Gora    5-5

Srbija - Japan               19-9

REDOSLIJED: Srbija 4, Australija 3, Crna Gora 1, Japan 0.