KK Teodo obilježio deceniju rada

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. studenog 2015. - 8:54
Autor: 

Košarkaški klub iz Tivta „Teodo“ obilježio je jučer deceniju rada i na svečanom koktelu uručio nagrade najzaslužnijim kompanijama, organizacijama i pojedincima za razvoj košarke u Tivtu.

Kao dugogodišnji partner „Teodo“, među nagrađenima je kompanija Luštica Development koja razvija projekt turističkog grada Luštica Bay nadomak Tivta, potom Aerodromi Crne Gore, Sekretarijat za sport Općine Tivat i sportska dvorana „Župa“. Nagrađen je i najstariji i najvjerniji navijač Meto Šabić.

U sportskoj dvorani "Župa" - Tivat  prethodno je odigrana utakmica 7. kola crnogorske košarkaške lige, u kojoj je domaći "Teodo" savladao goste iz Danilovgrada rezultatom 91-68. Ovom pobjedom "Teodo" se učvrstio na prvom mjestu crnogorskog prvenstva i na najbolji način napravio uvertiru za proslavu desetogodišnjice postojanja i natjecanja.

 KK “Teodo” baštini tradiciju jednog od prvih košarkaških klubova na ovim prostorima - KK "Arsenal" iz Tivta, osnovanog 1947. godine, koji je kasnije postao KK "Partizan".

 „Od 2009. "Teodo" se takmiči u I A crnogorskoj košarkaškoj ligi. Od 2012.godine "Teodo" je stalni član Balkanske lige. Za proteklih 10 godina klub je postao prepoznatljivi brend grada Tivta. Dva puta je biran za najbolji sportski kolektiv u gradu, a svake godine njegovi članovi su birani među najbolje sportiste. U klubu trenutno, pored seniorskog tima, funkcionišu i takmiče se u ligama mladih Crne Gore 4 kategorije: mini-basket, mlađi pioniri, pioniri i kadeti. Pored dvije titula šampiona Crne Gore u mlađim kategorijama-mlađi pioniri, posebno se izdvaja uspjeh juniora, koji su 2012.godine osvojili treće mjesto Crnoj Gori.“, priopćio je direktor Kluba Miško Lučić.

 Tivat je već godinama glavni centar za pripreme mladih reprezentativnih selekcija.

„Svi oni, od pionira, preko kadeta, juniora i mlade reprezentacije, bazične pripreme sprovode u Tivtu, a članovi "Teoda" su neizostavni dio tih priprema. Ove godine "Teodo" je imao čak 5 svojih članova u reprezentativnim selekcijama. Ovim se samo dokazuje da Tivat kao grad ima odličnu perspektivu za dalji razvoj košarke u svakom pogledu, da postane regionalni košarkaškin centar“, rekao je tajnik Kluba Dragan Perić.