Klub diplomatske regate donirao tri vrijedne jedrilice Lahoru

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 02. listopada 2015. - 21:34
Autor: 

Klub diplomatske regate (Diplomatic Regatta Club) i Jedriličarski klub Lahor organizirali su donatorsku ceremoniju na kojoj je obavljena primopredaja tri jedrilice Optimist, koje je Klub diplomatske regate donirao Lahoru od sredstava prikupljenih na prošlogodišnjoj Diplomatskoj regati, u iznosu od EUR 12.800, a u svrhe obuke jedrenja za djecu iz kluba Lahor.

 

Ceremonija primopredaje je održana na mulu kluba u Kotoru, a na događaju su govorili Filip Petričević, predsjednik Jedriličarskog kluba Lahor i Mladen Filipović, zastupnik Kluba diplomatske regate Crne Gore.

 

Petričević se u ime jedriličarkog kluba Lahor i u svoje osobno ime zahvalio svima koji su sudjelovali u donaciji koju je Klub diplomatske regate organizirao i dodijelio klubu.

 

“Ova donacija je jedna od najvećih u istoriji našeg kluba koji datira od 1947.godine i koju smo od samog početka planirali iskorititi za obnavljanje flote za najmladje takmičare. Zahvaljujući tome, jedriličarski klub Lahor je od danas bogatiji za tri nove jedrilice klase Optimist, poznatog danskog proizvodjača Winner. Ovaj vid donacije predstavlja veliku podršku našem klubu u ovako teškim uslovima, kao i podršku crnogorskom jedrenju uopšte. Nadamo se da će Klub diplomatske regate i dalje uspješno organizovati ovakve događaje i u korist drugih jedriličarskih klubova u Crnoj Gori” – kazao je Petričević.

Filipović je kazao da je današnji dan posebno važan za ljude iz kluba, jer službeno uručuju tri jedrilice kao donaciju organiziranu tijekom prošlogodišnje regate, shodno  planiranim aktivnostima i ugovoru sa klubom Lahor.

„Zadovoljstvo nam je što ćemo radost uručenja jedrilica podijeliti sa mladim jedrliličarima kluba Lahor i upravom kluba, kao i sa učesnicima prošlogodišnje diplomatske regate, koji su svojom darežljivošću i razumijevanjem omogućili klubu Lahor da dođe do vrijednih plovila. Klub Lahor je svojim skoro 70-godišnjim postojanjem, sportskim uspjesima i kvalitetom u radu sa mladim jedriličarima zaslužio pomoć u obnavljanju flote. Raduje nas da su izabrali jedrilice koje su od poznatih svjetskih proizvođača. Svi mi u klubu, kao i prijatelji kluba koji su omogućili donaciju, želimo mladim jedriličarima da svojom mladošću, jedriličarskim umijećem i ljubavlju prema moru osvajaju medalje i pronose ime svojih klubova i ime svoje zemlje kuda god budu plovili“ – naglasio je Filipović.

Sutra Klub Diplomatske Regate s prijateljima kluba, uz potporu Yacht Cluba Porto Montenegro, organizira treću Diplomatsku regatu.