„Kotor – Trojica 2016.“ – izvrsna organizacija, Kotoranima Grand Prix

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 30. svibnja 2016. - 9:46
Autor: 

Brdska auto utrka „Kotor – Trojica 2016.“ okupila je jučer veliki broj ljubitelja ovoga sporta, a ista je bila do sada najveća u povijesti Crne Gore. Sudjelovalo je 134 vozača iz ukupno 9 zemalja, a organizator AMD „Blažo Smiljanić“ se pokazalo kao izvrstan domaćin.

Zoran Obradović, izvršni direktor Ine Crna Gora iskazao je zadovoljstvo što se Ina ponovno našla kao partner,  što je bila i ranije, najprije od 1986., pa kasnije ponovno od 2003. godine. „ Jedan od uvjeta uključenja Ine je bila visoka sigurnost staze, što veći broj redara i sudaca. Ove godine se trka bodovala za Centralno-europsku zonu, te je bilo potrebno postaviti sve na visokoj razini. Za Inu je izuzetno važno da se promovira sigurnost u prometu i kultura auto-sporta kao promicatelja sigurnosti“ – istakao je Obradović.

Apsolutni pobjednik utrke je Miloš Asanović iz AMD „Blažo Smiljanić iz Kotora, koji je svojim postignutim vremenom od 4 minute, 17 sekundi i 413 stotinki postavio i novi rekord staze. Drugonagrađeni je Dubrovčanin  Laslo Szasz  - "Dubrovnik racing"  s postignutim vremenom od 4 minute, 23 sekunde i 488 stotinki, a treći Ištvan Kavecz, također iz "Dubrovnik racing" s vremenom od 4 minute, 42 sekunde i 381 stotinku.