“Lavice” porazile Srbiju

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 09. prosinca 2014. - 10:22
Autor: 

Sinoć je u Osjeku, na ženskom Europskom prvenstvu u rukometu, Crna Gora pobijedila Srbiju. Prvi gol na utakmici dala je Katarina Stepanović poslije dva minuta i 46 sekundi i tri obrane golmana (jedna Sonje Barjaktarović, dvije Katarine Tomašević). „Lavice” su izjednačile neobičnim pogotkom Milene Knežević, a onda čvrstom obranom potpuno zaustavile protivnice, koje su čak 12 minuta čekale na drugi gol.

U međuvremenu, Crna Gora je dala još četiri i povela 5:1, ali je potom i njen post trajao osam minuta. Srbija je smanjila na 5:3, zatim prišla na 7:6 nakon vezanih pogodaka raspoložene Biljane Bandelije (eks Filipović) i bivše igračice Budućnosti Jelene Živković. Biljana Pavićević je vratila plus tri u 28. minutu (10:7), u 30. imala šansu i da povisi na 11:7, ali je pogodila stativu, pa se posljednja u listu strijelaca u 1. poluvremenu upisala Katarina Krpež.

Nakon velikog odmora, selektor Srbije Saša Bošković je na teren prvi put poslao Andreu Lekić, koja je tek počela da trenira nakon povrede skočnog zgloba, zarađene u meču Vardar - Budućnost studenog. Zvanično najbolja igračica svijeta je odmah pokrenula svoj tim, koji je tri puta stizao do izjednačenja. Ali, tada je istu stvar odlučila da uradi Milena Knežević - sa tri pogotka je pokrenula seriju od 6:1, koju je zaključila Lazovićeva za 20:15 u 51. minutu.

Činilo se da je sve gotovo, da bi Lekićeva tri puta zaredom tresla mrežu ponovo sjajne Sonje Barjaktarović i natjerala Dragana Adžića na tajm-aut. Kneževićeva je perfektnim golom vratila plus tri (21:18), ali su Srpkinje smanjile i imale igračicu više. Tada je u apsolutnu junakinju izrasla djevojka koja u siječnju slavi tek 23. rođendan, a igra sedmu sezonu u Ligi šampiona - maestralno se postavila i iznudila probijanje Biljane Bandelije dva minuta i 20 sekundi prije kraja, a 47 sekundi kasnije i dala odlučujući gol. Šačica crnogorskih navijača mogla je slaviti pjevati „A sad adio”.

Crna Gora - Srbija 22:19 (10:8)

Osijek - Dvorana „Gradski vrt”. Gledatelja: 1.500. Sudci: Stoja i Floresku (Rumunija). Sedmerci: Crna Gora 3 (3), Srbija 1 (1). Isključenja: Crna Gora 6, Srbija 2 minuta.

Crna Gora: Rajčić, BARJAKTAROVIĆ (15 obrana), Petrović 1, Pavićević 2, RADIČEVIĆ 1, Jovanović 1, A. BULATOVIĆ, Klikovac, Jauković, Malović, LAZOVIĆ 5, K. BULATOVIĆ 5 (3), Ramusović, MEHMEDOVIĆ 2, Despotović, KNEŽEVIĆ 5.

Srbija: Risović (dvije obrane), TOMAŠEVIĆ (10 obrana), KRPEŽ 1, POPOVIĆ 1, STEPANOVIĆ 1, Lekić 6 (1), Živković 2, DAMJANOVIĆ 2, Rajović, Radojević, Bandelije 4, NIŠAVIĆ, Stoiljković 1, CVIJIĆ 1, Lojpur.