Nikola Golubović u zlatnoj grupi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 18. kolovoza 2020. - 23:07
Autor: 

Nikola Golubović izborio je plasman u zlatnu grupu na Europskom prvenstvu u jedrenju u klasi Laser 4.7 u portugalskoj Vilamuri i tako ostvario primarni cilj. Poslije tri kvalifikacijska dana i šest odjedrenih regata  član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta zauzeo je 36. mjesto. Naredna tri dana će u  zlatnoj grupi, zajedno s još 50 jedriličara nastaviti borbu za što  bolji plasman u Europi.

Golubović je u konkurenciji 107 jedriličara iz Europe, prvog dana, osvojio deveto i 12. mjesto, drugog dana je dodao treće mjesto i jedan penal, što je kao najslabiji rezultat odbačeno, dok se trećeg dana nije najbolje snašao na zahtjevom regatnom polju, pa je zauzeo 26. i 39. mjesto te je sa 14. pao na 36. mjesto u ukupnom poretku.

Šampionat se nastavlja u srijedu, a Goluboviću je sada potreban odmor i fokus kako bi u zlatnoj grupi, potpuno rasterećen, jer je primarni cilj ostvario, pokušao  napraviti korak ka vrhu najboljih jedriličara Europe u klasi Laser 4.7. Ni jednog trenutka ne treba zanemariti da Nikola debitira na smotri najboljih jedriličara Starog kontinenta.