„Novembarski turnir“ Boćarskog kluba Kalimanjac

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 22. studenog 2017. - 10:33
Autor: 

I ove godine se u periodu od 20.11. do 26.11. 2017. godine održava tradicionalni „Novembarski turnir“  Boćarskog kluba Kalimanjac. Ovaj turnir organizira se po četrdesetdrugi put u čast dana Općine Tivat. I ove kao i svih prethodnih godina ova sportska manifestacija je dio programa proslave Dana općine Tivat i odigrava se pod pokroviteljstvom Skupštine Općine Tivat. Utakmice se igraju u boćarskoj hali u Kalimanju.

Na turniru sudjeluje  ukupno 14 ekipa iz jedanaest boćarskih klubova iz  Tivta, Budve i Herceg Novog i to :  BK Brđanin, BK Mladost, BK Vrmac, BK Budućnost, BK Palma, BK Napredak, BK Češljar, BK Bacchus, BK Maini, BK Val i BK Kalimanjac. Na turniru se ekipe natječu  u disciplinama  par i trojka klasično i u slučaju neriješenog rezultata igra se disciplina bliženje i izbijanje u krug.

Natjecanje će se odvijati kroz pet natjecateljskih  dana. U prvoj fazi ekipe su podijeljene u četiri grupe. Dvije grupe se sastoje od četiri ekipe,  a dvije grupe su sa po tri ekipe. U narednu fazu natjecanje  prolaze po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe i u drugoj fazi se one raspoređuju u dvije grupe sa po četiri ekipe.  Po završetku ove faze natjecanje  u finalnu fazu će se plasirati po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe koje će se onda sastati u polufinalu, a zatim pobjednici u finalu,  a poraženi će igrati za treće mjesto.

Prvog dana natjecanja 20.11. odigrane su utakmice u grupama I. i II.  prve faze natjecanja.

U prvoj grupi su bile ekipe Kalimanjac I., Budućnost, Bacchus i Napredak. U narednu fazu natjecanja  plasirale su se ekipe Budućnosti i Kalimanjca I. U prilogu su  rezultati odigranih utakmica u grupi I.

U drugoj grupi su bile ekipe Palma II. , Vrmac i Maini. U narednu fazu natjecanja plasirale su se ekipe Maini i Vrmac. U prilogu su  rezultati odigranih utakmica u grupi II.

 

Prva faza natjecanja  se završava danas,  22.11.2017 godine kada će se odigrati utakmice u grupi III. i IV. Utakmice počinju u 17 sati. Grupu tri čine ekipe Mladost, Kalimanjac II., Brđanin I. i Val, a grupu četiri ekipe Brđanin V, Češljar i Palma I.