Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 22. rujna 2018. - 8:04
Autor: 

Jučer je Tivtu počelo Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2018. za klase Optimist, Laser Standard, Laser 4.7 i Laser Radial. Na prvenstvu sudjeluje  više od pedeset jedriličara iz četiri domaća kluba, JK Lahor iz Kotora, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog, JK Jovo Dabović iz Baošića i iz JK Delfin iz Tivta, koji je i organizator. Sudjelovanje  su uzeli i jedriličari iz Hrvatske, iz JK Orsan iz Dubrovnika, te prvenstvo i ove godine ima međunarodni karakter.

Prvog dana jedriličare je poslužilo izuzetno lijepo vrijeme i vjetar jačine 8 do 12 čvorova te su u svim klasama uspjeli odjedriti tri regate. U klasi Optimist postolje trenutno zauzimaju jedriličari Delfina, Pavle Musić je prvi, Vasilije Kurbanović drugi i Viktor Lesjak je treći. Oni su ujedno najbolji i u konkurenciji do 12 godina. Romina Racković iz kotorskog Lahora je prva u konkurenciji djevojčica u klasi Optimist. Klupska kolegica Nina Strahinja je druga,  a Tea Čelanović, JK Delfin je treća. U klasi Laser Standard trenutno je prvi Matija Grabić, JK Delfin, drugi je Alec Cvinar, JK Orsan i treći je Ilija Marković, JK Delfin. Danilo Jončić i Nikola Golubović iz tivatskog Delfina zauzimaju prve dvije pozicije, a treće mjesto drži Robert Moris, JK Jugole Grakalić. U klasi Laser Radial prva je Irina Kusovac iz JK Delfin.

Natjecanje se nastavlja danas. Planirano je da se odjedre još tri regate. Finalni dan prvenstva je nedjelja, kada su na programu dvije regate i dodjela nagrada.