Oxygen pobjednik 19. Tivatske regate UNA Montenegro CUP

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. travnja 2024. - 11:03
Autor: 

Jedrena na skromnim refulima jugozapadnog vjetra brzine pet do sedam čvorova, 19. Tivatska regata UNA Montenegro CUP ipak je donijela uzbuđenje na cilju kod Ponte Seljanova. Nakon višesatne upornosti i vještine u hvatanju oskudnog vjetra, prva tri broda u realnom vremenu su u samo par minuta razlike završila natjecanje.

Najbrža je bila posada kormilara Sima Dabovića iz JK Jovo Dabović Baošići s  Oxygenom. Drugi u cilj je ušao tim Lazure Marine sa skiperom Dmitrijem Geduljanovim na jedrilici Auckland, dok je treći bio Sinji Galeb JK Delfin, s kormilarom Franom Tripovićem.

Posljednji u cilj ušao je Nikola Truš s jedrilicom Chita,  pod bojama JK Lahor Kotor, čime je zaslužio memorijalnu nagradu “Eldin Omeragić Kuba”- pršut.

Na 19. Tivatskoj regati UNA Montenegro CUP nastupilo je ukupno 29 brodova. Rezultate za prva tri mjesta donosimo po klasama:

 Klasa 1

Andrija Marković, Seascape, JK Delfin

Romina Racković, Bavica, JK Lahor

 Klasa 4

Matija Rašović, Medusina, Brodarsko društvo Jugole Grakalić

Miodrag Milić, Vega, JK Delfin

Milan Mitrović, Star@, Boka Surfing

 Klasa 5

Simo Dabović, Oxygen, JK Jovo Dabović

Frano Tripović, Sinji Galeb, JK Delfin

Predrag Pavićević, Asso, JK Delfin

 Klasa 6

Goran Kovačević, Vagabund, Porto Novi

 Klasa 7

Dmitrij Geduljanov, Auckland, Lazure Marina

Nebojša Dimitrijević, Bojana, MORNARICA

Milan Lučić, Amaryllis, UNA Montenegro

 Klasa 8

Filip Petričević, Altair, JK Lahor

Aleksandar Jandrić, Sunny Wind, Kalimanj

Dmitro Kozelkov, Zayusha, Montenegro Charter

 

Ojedrene barke

Branko Krtović, Andamento Lento, JK Delfin

Miroslav Orlov, Šajka, JK Delfin

 

Hobbie Cat

Toni Belan, Tonci, Boka Surfing

Nikola Golubović, Đuro, JK Delfin

 

Nagrade najuspješnijima na 19. izdanju tradicionalne regate JK Delfin dodijelio je njen osnivač, član Skupštine JK Delfin i predsjednik Skupštine Crnogorskog jedriličarskog saveza Robert Farkaš.

Uprava kluba iskoristila je priliku da se na dugogodišnjem zalaganju za očuvanje jedriličarske kulture u Tivtu i Boki zahvali veteranima kluba- Borisu Peanu, Branku Krstoviću i Bošku Grabiću, dodijelivši im prigodne poklone i zahvalnice.

Tradicionalno- sudionike regate i prijatelje jedrenja u Boki na obali je sačekao objed, a druženje i zabava nastavljeni su uz koncert bokeškog Ansambla Toć.

Program Festivala vjetra nastavlja se u petak kada će u JU Muzeji i galerija Tivat biti otvorena izložba “Mare Nostrum” udruženja Adriatic Artists.