Pali su i domaćini: Hrvatska je slavila protiv Brazilaca u Riju!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 12. kolovoza 2016. - 9:02
Autor: 

Vodio nas je Babo i vukao kada je to bilo najpotrebnije! Hrvatska je na krilima Bojana Bogdanovića pobijedila domaćina Brazil u 3. kolu grupne faze 80-76 i pomaknula se korak prema plasmanu u četvrtfinale Olimpijskih igara!

Hrvatsku je do pobjede vodio Bojan Bogdanović s 33 poena, Dario Šarić je dodao 15, dok su u sastavu Brazila najefikasniji bili Leandro Barbosa sa 16 i Marquinhos s 12 pogodaka.

Nismo dobro krenuli, ali dobrim reakcijama kapetana Ukića vratili smo se u igru. Stiskali su Brazilci, ali Bogdanović je sredinom prve četvrtine pogodio tricu i najavio kakvav nastup će imati. Odmah zatim, Ukić je pogodio tricu za prvo vodstvo Hrvatske 15-12.

Može se reći da smo nakon prvog vodstva imali kontrolu nad utakmicom. U jednom trenutku imali smo i 14 poena prednosti (55-41), ali Brazilci su se pred kraj podignuli i došli na samo minus 3.

Šarić je nakon skoka u napadu zabio za plus pet. Brazilci su pozvali time-out, ali nisu zabili nakon pauze. Simon je pogriješio u napadu i krivo dodao, a Šarić je morao napraviti faul i poslati Marquinhosa na liniju slobodnih bacanja. Košarkaš Flamenga pogodio je jedno. Aco je zvao time-out, 20 sekundi prije kraja Bogdanović je zabio prvo slobodno bacanje za 78-73, a zatim i drugo za 80-73 te za svoj 33. poen na utakmici.

Brazilci su uspjeli zabiti koš uz faul, kojeg su iskoristili, ali pobjedu naših potvrdio je Ukić, koji je sedam sekundi prije kraja uspio sačuvati loptu za konačnih 80-76.

Hrvatska će u 4. kolu igrati protiv Nigerije u nedjelju u 3.30 sati ujutro po hrvatskom vremenu.