PM jahting klub postao dijelom europske Match Race ture

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. ožujka 2017. - 9:11
Autor: 

Porto Montenegro Jahting klub od ove sezone upisan je na mapi i u kalendaru europskih regata, jer je službeno postao dio tradicionalne europske Match Race ture. Ovaj događaj uključuje i veliko dvobojsko jedrenje PMYC Match Race, koje se održava od 17. do 19. ožujka u akvatoriju tivatskog zaljeva.

 

Europski Match Race Tour, koji se sastoji od sedam stanica i velikog finala, novi je Match Race format kreiran u cilju promocije dvobojskog jedrenja, i afirmaciji jedriličara mlađih generacija, kako bi se međusobno natjecali i napredovali u svjetskom rangu. Ova tura se organizira kroz 7 zemalja, i ima isto toliko etapa prije Velikog finala početkom rujna u Raveni u Italiji, a samo osmoro prvorangiranih na generalnoj ljestvici sudjelovat će na ovom finalu. Prva etapa je započela u veljači u Šibeniku, a Porto Montenegro je druga stanica EMRT ture, i okupit će najbolje jedriličare Mediterana i Europe.

 

„Ponosno objavljujemo da je Porto Montenegro Jahting klub dio Evropskog Match Race-a. Pet godina intenzivnog rada u sklopu match race regati rezultirali su ovim članstvom, uz mnoge klubove sa dužom tradicijom, poput Monako Jahting kluba, istakla je koordinatorka PM Jedriličarskog kluba Mia Prekajski. Ovo je fantastična inicijativa koja će dvobojskom jedrenju dati novu dimenziju! Radujemo se istom“, dodaje Thomas Czajka, aktualni pobjednik Božićnog Match Race-a koji je održan u Trstu. 

 

„PM Jahting klub je izabran kao EMRT stanica i regatni domaćin, zbog svoje izuzetnosti i perfektnosti u organizaciji regati, posebno kada je u pitanju dvobojsko jedrenje, izvrsnih sadržaja i uslova jedrenja u akvatorijumu tivatskog zaliva, koje s velikim zadovoljstvom svake godine iskusim“, naglasio je Neven Baran, jedan od osnivača i organizatora Europskog Match Race-a. U ime EMRT-a je veliko zadovoljstvo čestitati PM Jahting klubu na zasluženom sudjelovanju, jer vjerujem da je jedrenje u Crnoj Gori jedan od najvećih nautičkih potencijala Crne Gore, s posebno talentiranim jedriličarima, dodao je Baran.