Porto Montenegro domaćin prestižne regate

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 13. ožujka 2018. - 11:29
Autor: 

 

Porto Montenegro Jahting klub je domaćin Završnog finala tradicionalne Europske Match Race ture – velikog dvobojskog jedrenja. Europski Match Race Tour, koji se sastoji od sedam stanica i velikog finala, novi je Match Race format kreiran u cilju promocije dvobojskog jedrenja, i afirmaciji jedriličara i mornara mlađih generacija, kako bi se međusobno natjecali i  napredovali u svjetskom rangu.

Porto Montenegro je domaćin druge etape koja se održava od 16. do 18. 3., ali i Završnog finala ove prestižne regate od 13. do 16. 9.,  – samo desetoro prvorangiranih na generalnoj ljestvici sudjelovat će   na ovom finalu  i okupit će najbolje jedriličare Mediterana i Europe.

„Ovo je fantastična inicijativa koja će dvobojskom jedrenju dati novu dimenziju. PM Jahting klub je izabran kao EMRT stanica i regatni domaćin, zbog svoje izuzetnosti i perfektnosti u organizaciji regata, posebno kada je u pitanju dvobojsko jedrenje, izvrsnih sadržaja i uslova jedrenja u akvatorijumu tivatskog zaliva, koje s velikim zadovoljstvom svake godine iskusim“, akcentirao  je Neven Baran, jedan od osnivača i organizatora Europskog Match Racea.

„U ime EMRT-a je veliko zadovoljstvo čestitati PM Jahting klubu na zasluženom domaćinstvu, jer vjerujem da je jedrenje u Crnoj Gori jedan od najvećih nautičkih potencijala Crne Gore, s posebno talentovanim jedriličarima“, dodao je Baran.

Ovakve vrste događaja imaju za cilj i promociju Crne Gore kao izuzetno atraktivne destinacije i van ljetne sezone.