Prijem za delegacije zemalja sudionica 52. Balkanskog šampionata

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 10. rujna 2019. - 8:21
Autor: 

Predsjednik Općine  Tivat, dr. Siniša Kusovac, primio je predstavnike delegacija zemalja sudioniica  52. Balkanskog prvenstva u jedrenju.

Na prijemu,  koji je organizirao Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, predsjednik je poželio dobrodošlicu svim jedriličarima i izrazio nadu da će se Tivat, organizacijom manifestacija poput prvenstva u jedrenju, ubuduće prepoznavati ne samo kao turistička destinacija već i kao sportska destinacija.

„Biti na mapi Evrope prepoznat kao destinacija za jedrenje, predstavlja čast i zadovoljstvo ali i obavezu. Obavezu prema djeci prvenstveno, mladima i ulaganje u razvoj ovog veoma zahtjevnog sporta. Naš grad prepoznao je potrebu mladih za razvojem ovog sporta i već čitav niz godina unazad naša podrška je sve veća. Podrška i ulaganje u ovaj sport je ulaganje u djecu, mlade njihov razvoj , zdrav život, dakle budućnost. Ovo prvenstvo je pokazalo dobru organizaciju ali i altruizam, prvenstveno organizatora, institucija i svakog građanina, da uspije i da se svi dobro osjećaju. Velika obaveza je pred nama  a to je već od sjutra pripreme za Evropsko prvenstvo, čiji domaćin je Tivat.U saradnji sa YK Delfinom, Jedriličaskim savezom Ministarstvom sporta i mladih, nadam se da će biti još uspješnije organizovano od Balkanskog jer smo pioniri u organizaciji kada je ova sportska disciplina u pitanju“, rekao je predsjednik Kusovac.

Prijemu su prisustvovali: Telis Adamopulos, potpredsjednik grčkog jedriličarskog saveza; Takis Nikiforidis, selektor nacionalnog olimpijskog tima Grčke i sudija na 52. prvenstvu; Lyubena Nacheva, sekretarka jedriličarske federacije Bugarske; Dan Mitici, međunarodni sudija saveza jedriličara Rumunjske  i predsjednik žirija Balkanskog prvenstva; Svetislav Sviracevic, predsjednik jedriličarskog saveza Srbije; Alican Selcik, trener saveza Turske; Bilgehan, trener JK Istanbul; Zlatko Jakelić, potpredsjednik Internacionalne Laser asocijacije europske regije i Race Officer 52. prvenstva, Predrag Vukčević, predsjednik Jediličarskog saveza Crne Gore i crnogorskog šampionata; te Ilko Klakor, selektor crnogorskog jedriličarskog tima, trener u JK Delfin i menadžer Prvenstva.

Gosti su zahvalili predsjedniku Kusovcu na gostoprimstvu i uspješnoj organizaciji Prvenstva,  ali i podršci koju jedrenje ima u Tivtu.

Predstavnici svih zemalja sudionica jučer  su na platou ispred zgrade JK Delfin zasadili sadnice rogača i tamarisa u znak prijateljstva među zemljama sudionicama čime je prvenstvo dobilo i ekološku crtu.

U organizaciji Općine  Tivat  i Jedriličarskog kluba Delfin 52. Balkansko prvenstvo u jedrenju, se održava do 11. 9.  

Na prvom velikom međunarodnom natjecanju  u povijesti Crne Gore u oblasti jedrenja, sudjeluje  više od 250 natjecatelja iz država članica Balkanskog jedriličarskog saveza (Bugarska, Grčka, Rumunjska, Sjeverna Makedonija, Srbija, Turska i Crna Gora) i okolnih zemalja,  a sudjeluju  i jedriličari iz Kanade.