Regata Luštica Bay Cup u suradnji s Tivtom, Novim i Kotorom

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 31. svibnja 2019. - 8:23
Autor: 

Ljubitelji jedrenja će ovoga vikenda, od petka (31.5.) do nedjelje (2.6.), imati priliku uživati  u  regati Luštica Bay Cup (LBC19), koja se po prvi put organizira za sportske klase Laser Standard, Laser 4.7 i Optimist  u zaljevu Trašte. Regatu organizira kompanija Luštica Bay u suradnji s jedriličarskim klubovima iz Tivta, Kotora i Herceg Novog -   JK Delfin, JK Lahor i JK Jugole Grakalić. Jedriličari ovih klubova će se nadmetati u predivnom akvatoriju   zaljeva Trašte, u neposrednom okruženju Luštice Bay, novog grada na Jadranu.

“Jedriličarima u sportskim klasama Optimist i Laser je izazov i zadovoljstvo jedriti na otvorenom moru na domaćem terenu, te se sa nestrpljenjem pripremaju za predstojeću regatu Luštica Bay Cup. Dostupnost zaliva Trašte, kako za regate tako i za treninge, značajan je momenat za jedriličare obzirom na izazovne uslove na moru. Otvaranje novog regatnog polja Luštice Bay je dodatni impuls razvoju jedriličarskog sporta u Crnoj Gori”, priopćila je Aleksandra Janičić iz JK Delfin.

Prijava natjecatelja moguća je do petka, 31. 5., u 10 sati, dok je start prvog jedrenja planiran za isti dan u 12 h. Planirano je da se jedri ukupno šest regata u tri dana. Regata se jedri po međunarodnim jedriličarskim pravilima WS2017-2020 za klase koje se natječu  uputama  za jedrenje i oglasu za regatu.

Ceremonija dodjele  nagrada planirana je u nedjelju u marini Luštica Bay.

Jedriličari iz klase Laser 4.7, članovi jedriličarske reprezentacije Crne Gore, prethodnog vikenda su se vratili sa neprocjenjivim iskustvom s EUropskog juniorskog prvenstva, koje održano u Francuskoj. Ilija Marković, jedriličar JK Delfin u olimpijskoj klasi Laser Standard, također reprezentativac, izborio se za srebrnu medalju u konkurenciji do 19 godina na regati EuropaCup održanoj polovinom mjeseca u Italiji.

Prepoznatljivost crnogorskog jedrenja je uvažena na međunarodnoj sceni te je Tivat domaćin 52. Balkanskog prvenstva u jedrenju koje će se održati od 6. do 11. 9. 2019. godine uz podršku Općine Tivat, Ministarstva sporta, Ministarstva turizma, Turističke organizacije Tivat i Crnogorskog jedriličarskog saveza. JK Delfin se izborio i za organizaciju Europskog prvenstva do 21 godine za olimpijske klase Laser Standard i Laser Radial.