Reprezentativci Crne Gore u jedrenju osvojili zlato i srebro na OP Hrvatske

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 28. ožujka 2021. - 20:47
Autor: 

Reprezentacija Crne Gore u jedrenju natjecala  se na Otvorenom prvenstvu Hrvatske,  koje se održalo od petka 26. do nedjelje 28. 4., u Splitu u organizaciji JK Mornar. Nikola Golubović osvojio je zlato u klasi 4.7 i Ilija Marković srebro u klasi standard u konkurenciji do 21 godine. Olimpijac Milivoj Dukić plasirao se na 9. mjesto.

 Prvenstvo je okupilo jaku međunarodnu konkurenciju. Postolje u standardu osvojili su Tonči Stipanović, Filip Jurišić obojica iz Mornara i Sergej Komisarov iz Rusije. Pavlos Kontides, dvostruki svjetski šampion i nosilac olimpijske medalje za Kipar, osvojio je 6. mjesto. Marković je u generalnom plasmanu prvenstvo završio na 12. mjestu.

Odmah iza Golubovića na drugo mjesto je osvojila Petra Marendić, koja je na europskom prvenstvu za klasu 4.7 prošle godine u Portugalu osvojila zlatnu medalju do 16 godina i  6. mjesto u ukupnom poretku.

 Naši reprezentativci ostaju do kraja prve nedjelje travnja u Splitu na pripremama. Potom selektor Klakor, Dukić i Marković kreću na put dug 3000 km, 32 sata vožnje kombijem saprikolicom na kojoj vuku gumenjak i dva standarda do Portugala,  gdje ih u Vilamuri od 17. do 24. 4., očekuje kvalifikacijska regata za Olimpijske igre u Tokiju. Za preostala dva mjesta vodit će se velika borba obzirom da sedamnaest zemalja još uvijek nisu osigurale kartu za Tokio, među kojima i jedriličarske sile poput Italije, Portugala, Holandije, Španjolske, Irske, Grčke, Poljske...