Rijeka prvi puta u povijesti prvak Hrvatske

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 22. svibnja 2017. - 11:46
Autor: 

Devetnaest godina nakon prvog velikog pokušaja otkako je Prve HNL, a 71 godinu otkako je osnovan, nogometni klub Rijeka postao je prvak države!

Hrvatska ima novog prvaka, četvrtog u povijesti svoje lige nakon Hajduka, Dinama i Zagreba. Nakon jedanaest godina titula više ne stanuje u Maksimiru, njen novi dom je Rujevica. Rijeka je pobijedila Cibaliju rezulatatom 4:0.

Ovaj naslov pripada navijačima, svim onima koji su imali sreću dobiti zlata vrijednu ulaznicu i uživo svjedočiti stvaranju riječke nogometne povijesti, svim onima koji su cijelu sezonu strijepili pred televizijom, svima onima kojima je Rijeka u srcu, bilo da žive u Rijeci ili ih je životni put odveo na drugi kraj svijeta.

Naslov pripada svim onim navijačima koji su prije više desetljeća pohodili Kantridu, svim onima koji su plačući otišli s Kantride 26. svibnja 1996., svim mlađim generacijama koji polako stasaju, te našim najmlađim navijačima koji zdušno navijaju za Rijeku.

Naslov pripada i Armadi koja je ove godine spektakularno proslavila 30. rođendan, svim onima koji su kisnuli na gostovanjima kada se Rijeka borila za ostanak u ligi i kada se nije tražila ulaznica više, koji su ostali uz klub u dobru i zlu, prošavši s njime sve uspone i padove.