Šaš Laslo iz AK Dubrovnik najbolji na utrci Kotor - Trojica

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 28. svibnja 2018. - 7:45
Autor: 

Šaš Laslo iz AK Dubrovnik racing  najbolji je trkač Međunarodne brdske auto utrke  u Kotoru s  ukupnim vremenom 4:21,18. Drugoplasirani i trećeplasirani su Pereković Domagoj (4:36,78) i Damir Nakić (4:37,39) iz Hrvatske. Od crnogorskih natjecatelja  najbolje plasmane ostvarili su Aldin Ćorović iz AMSK ,,Podi"(4:40,19) i Luka Špadijer iz AMSK"Mondijal"(4:40,39).

 Najbolje plasmane po divizijama za Šampionat CEZ-a ostvarili su: Dražen Radulović iz AMK Podgorica Racing (Grupa N), Ante Alduk iz AK Dubrovnik Racing (Grupa A), Domagoj Pereković AKK Zanatlija-HR (Grupa E1-GT), Šaš Laslo iz AK Dubrovnik Racing( Grupa D/E2) i Damir Nakić iz AK "INA delta Zagreb"(Grupa CN).

U natjecanju za Šampionat AMSK Crne Gore u kategoriji I.  Dejan Bulatović iz AMSK" Blažo Smiljanić" osvojio je prvo mjesto. U kategoriji II.  najbrži je bio Aldin Ćorović AMSK"Podi", dok su u grupi N i grupi A prvoplasirani Dražen radulović(AMK Podgoricaracing) i Mirko Vujačić (AMSK Crmnica).

U grupi E1 najbrži je bio Dejan Bulatović iz AMSK "Blažo Smiljanić.

Plasmani po klasama su : N do 1150ccm najbrži je bio Nikola Radnjić AMSK "Blažo Smiljanić", N 1400 ccm Marko Danilović AMSK,,Podi", dok je Jakšić Vasilije u klasi N do 2000 ccm. U klasi N preko 2000 ccm prvoplasirani je bio Radulović Dražen, u klasi A do 1150ccm Jovan Radović AMSK"Blažo Smiljanić", u klasi A do 1400 ccm Dejan Nilović iz kluba ,,Kilkas" Nikšić, klasa A do 1600ccm Radulović Dražen, klasa H do 1000 ccm Marko Adžić AMSK "Crmnica" i klasa E1 do 1200 ccm Željko Banićević AMSK"Blažo Smiljanić. 

U klasama H 1400, 1600, 2000 i preko 2000 ccm su prvi Marđonović Perica AMSK"Crmnica", Nemanja Kašćelan iz AMSK "Blažo Smiljanić", Radivoje Janjušević iz AP"Sport-Pljevlja" i Dejan Bulatović.

U grupi D Aldin Ćorović i u grupi CN prvoplasirani Luka Špadijer.

Na svečanom otvaranju Međunarodne brdske auto utrke Kotor - Trojica 2018., tijekom intoniranja crnogorske himne, najtrofejniji automobilist Željko Bato Banićević podigao je na jarbol državnu zastavu, čime je i službeno otvorena trka.

MBAT Kotor Trojica 2018, u organizaciji AMSK " Blažo Smiljanić" se boduje za  prvenstvo FIA Centralno europske zone, Hrvatske i Crne Gore. Ovogodišnju brdsku utrku podržala je Općina Kotor, kao i ministarstva sporta i saobraćaja,  koja su dala dozvole za održavanje natjecanja i zatvaranje staze za redovit saobraćaj.