Škola rukometa u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 12. rujna 2017. - 9:03
Autor: 

Grupa entuzijasta na čelu sa sadašnjim sportskim direktorom Igorom Petkovićem i trenerom Dejan Stjepčevićem prije desetak godina došli su na ideju pokušati  da od rukometnog kluba u Tivtu, stvore stabilan tim, da stvore klub koji će se uspješno boriti sa financijskim olujama i vjetrovima, koji će igrati u elitnom društvu Crne Gore. Mnogo puta su padali i ustajali, ali nisu se predavali. Dva puta su morali da odustanu od sudjelovanja  kada je natjecanje  u Prvoj ligi u pitanju zbog nedostatka sredstava.

Sada, desetak godina kasnije s ponosom gledaju na uloženi trud i rad. Partizan 1949. je stabilan klub. S Upravom koja je posvećena događanjima u njemu. Klub, koji može da se pohvali da je prije dvije godine osvojio Kup Crne Gore, a prošle sezone postao šampion države, prvi put u povijesti. Partizan 1949., je dva puta igrao u Challenge Kupu, jednom u EHF Kupu,a san je da se u bliskoj budućnosti, Tivćani približe europskom vrhu i dobiju dozvolu da igraju SEHA ligu. Borba za trofeje u Crnoj Gori se podrazumijeva.

Svjesni da svakim danom može da se uradi korak naprijed, Rukometni klub Partizan 1949., je pokrenuo školu rukometa, u želji da privuče što više djece u želji da se dobije na  kvaliteti. Korist od škole rukometa neće imati samo Partizan i Tivat nego rukomet Crne Gore u cjelini. Važno je privući djecu, a onda ih uvući u magiju koju posjeduje rukomet.

„Kao što smo planirali i obećavali, pokrenuli smo školu rukometa u Tivtu. Termini za djecu su u dvorani „Župa“ ponedjeljkom, srijedom i petkom. Jutarnji termini su od 10 do 11 sati, a popodnevni od 16 do 17 sati“ rekao je sportski direktor Igor Petković i nastavio: „Škola rukometa je prilagođena dječacima i djevojčicama i cilj je da ih dođe što više i da steknu ljubav prema rukometu. Igraće i treniraće na mini terenima, sa golovima koji su prilagođeni djeci manjeg uzrasta. Pored toga lopte nisu prave rukometne nego spužvaste kako bi se izbjegle bilo kakve povrede. Ovo je prva škola ovakvog tipa u Crnoj Gori, a ja se nadam da će ih biti više jer je to u interesu rukometa cijele države. Program rada je napravljen u skladu sa sistemom kako to radi EHF. Sa djecom će raditi četiri trenera“ naglasio je Igor Petković sportski direktor kluba.