Slavko Goluža podnio ostavku na mjesto izbornika Hrvatske

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 06. veljače 2015. - 11:54
Autor: 

Slavko Goluža više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Goluža je u petak podnio neopozivu ostavku nakon razgovora s čelnicima saveza. Odlučio je ostati u tijelima saveza i rukometu. Goluža je nakon Svjetskog prvenstva rekao da treba neko vrijeme kako bi razmislio o svemu što se događalo na i oko turnira.

Hrvatska je Svjetsko prvenstvo u Kataru zaključila na šestom mjestu što joj je najgori rezultat na svjetskim prvenstvima od 2001. godine.

- Nakon pet godina na čelu Hrvatske odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku. Temeljito sam promislio i odlučio nakon razgovora s čelnicima saveza. Posao izbornika radio sam predano, profesionalno i savjesno i pritom ostvario ciljeve koje smo postavili zajedno sa savezom - rekao je Slavko Goluža.

- Kvalificirali smo se na Olimpijske igre, ali očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti. Ostavkom želim odagnati pritisak na hrvatski rukometni savez, igrače, mene i moje obitelji, koja sve ovo teško proživljava. Imao sam podršku saveza, ali količina javne kritike bila je prevelik teret za mene i moju obitelj. Zato je ostavka neopoziva - dodao je sad već bivši hrvatski izbornik, koji će ostati u rukometu.

- Na inicijativu čelnih ljudi saveza, uzevši u obzir rezultate tijekom mojih rukometnih godina, ostat ću raditi u savezu i dalje nesebično pomagati i davati svoj doprinos razvoju rukometa i promociji Hrvatske u svijetu – rekao je i dodao: Hvala navijačima, suradnicima, ali i kritičarima. Bili ste dodatna snaga u dobrim i lošim danima. Hvala mojim igračima i stožeru s kojima sam dijelio sve radosti i sportske tuge, dizao se i padao, trudio se i odricao. Vjerujem u ovu momčad i znam da je čeka još mnogo sjajnih godina te da će nas učiniti ponosnom nacijom i svijetu odaslati najljepšu moguću sliku Hrvatske kao zemlje zajedništva i pobjedničkog duha.

Tko će na klupu umjesto Goluže? Kao najozbiljiji kandidat spominje se legendarni Zvonimir Noka Seradrušić, koji na ljeto napušta klupu Aixa i vraća se u Hrvatsku. On bi trebao preuzeti reprezentaciju s Perom Metličićem kao prvim savjetnikom. Spominju se i Ivica Obrvan, Lino Červar, Veselin Vujović i Irfan Smajlagić.