SP: Danas Hrvatska - Japan

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 13. siječnja 2019. - 9:35
Autor: 

Hrvatska rukometna reprezentacija danas u Münchenu od 16:30 sati protiv Japana igra drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. 

Nakon vrlo važne pobjede protiv Islanda 31:27 u 1. kolu Červarova momčad danas ima nešto teži trening protiv skromnog protivnika. Japan uopće nije trebao biti na ovom SP-u jer je na azijskim kvalifikacijama uvjerljivo izgubio od Katara, Bahreina i Irana, ali je dobio pozivnicu organizatora.

Hrvatska je s Japanom igrala triput, a dvaput mu je oduzela nastup na olimpijskim igrama. U Zadru je u kvalifikacijama za Peking bilo 37:22 za Hrvatsku, a u Varaždinu u kvalifikacijama za London gotovo identičnih 36:22. Za japansku reprezentaciju igraju uglavnom igrači iz domaće lige, a trojica igrača s popisa igraju u Mađarskoj i Francuskoj. Najbolji igrač im je srednji vanjski Hiroki Shida.

No neće se Japance puno pitati nego će utakmica ovisiti isključivo o hrvatskoj reprezentaciji u kojoj bi priliku mogli dobiti svi igrači. Červaru će utakmica dobro doći da dodatno uigra obranu koja je previše puštala protiv Islanda i koju bi jače reprezentacije vrlo lako mogle kazniti. 

Jurnjava s Japancima nema smisla jer ih je gotovo nemoguće uhvatiti po terenu pa je za očekivati da će Hrvatska igrati kao Makedonija koja ih je razbila 38:29. Makedonci su čekali pogreške i kaznili ih, što ne bi trebao biti problem za Hrvatsku.

"Oni su jako opasni ako ih se podcijeni, ali mi to nećemo učiniti. Nije s njima lako trčati, ali nećemo se utrkivati. Makedonci su to hladno odradili, a tako se i mi trebamo postaviti", rekao je Željko Musa.