SP u boćanju: Petković osigurao medalju Crnoj Gori!

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 23. rujna 2017. - 9:19
Autor: 

Boćarska reprezentacija Crne Gore mirno čeka posljednji dan natjecanja, jer je već sada ostvarila cilj zbog kojeg je stigla u Maroko. Naime, u režiji Miroslava Mira Petkovića, Crna Gora je nastavila nisku uspjeha koja je počela sada već daleke 2009. godine. Od tog Svetskog prvenstva do ovog koji je u tijeku u Kazablanki, Crnogorci su uvijek osvajali jednu ili dve medalje.

Miro Petković je u petak imao pakleno težak dan. Borio se za medalje u dvije dicipline. Precizno gađanje i krug. Uspio je u preciznom gađanju ući među četiri najbolja s najboljim rezultatom. Brončana medalja je osigurana, a ostala je samo dilema da li će Miro uspjeti dokopati se srebra ili zlata. U teškom danu, Miro Petković nije se uspio plasirati u polufinale u disciplini krug čime bi osigurao još jednu medalju. Poražen je poslije velike borbe od predstavnika Hrvatske Kolobarića s 19:18. Finale u preciznom gađanju počinje danas u 14 sati i 30 minuta.

Miroslav Miro Petković bez ikakve dileme spada u sam krem svetskog boćanja. Pričamo o skromnom momku koji može da se pohvali da je u dosadašnjoj karijeri na velikim natjecanjima osvojio: zlato na Mediteranskim igrama 2009. godine, zlato i srebro na SP iste 2009. godine, srebro na EP u Tivtu 2010. godine, srebro i bronca na SP 2011, srebro i bronca na SP 2013, uz srebro na Mediteranskim igrama iste godine, srebro na EP 2015, zlato i srebro na SP 2016 i dva zlata na Igrama malih zemalja. Miro Petković je s ekipom Palma iz Tivta osvojio ove godine titulu šampiona Crne Gore a slavio je i na tradiconalnoj Boćarskoj olimpijadi koja se u Tivtu organizira od 1952. godine.

I ostali izabranici selektora Dejana Stjepčevića su opravdali očekivanja. Nedostajalo je malo i sreće. Naime, Frano Petković je zaustavljen u osmini finala u pojedinačnoj konkurenciji, isto kao i par Đuro Milanović i Tomislav Ranković u disciplini štafeta.

Za kraj ostaje samo da se vidi kojeg će sjaja biti odličje Miroslava Mira Petkovića. Mada što se Crne Gore tiče i ljubitelja boćanja koji će po svemu sudeći postati olimpijski sport do 2024. godine, kada su na programu Olimpijske igre u Parizu i ove medalje imaju zlatan sjaj.