SP veslanje U-23: Zlato za sestre Jurković

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 11. srpnja 2021. - 6:51
Autor: 

Velalučanke sa zagrebačkom adresom, sestre blizanke Ivana i Josipa Jurković osvojile su naslov svjetskih prvakinja u dvojcu bez kormilara na SP koje se održava u češkim Račicama.

Sestre Jurković, članice VK Trešnjevka, u finalu su vodile od početka do kraja te ciljem prošle u vremenu 7:17.20 minuta. Srebro su osvojile Amerikanke Caitlin Esse i Lucy Koven sa 7:19.79, a broncu Njemice Lena Sarassa i Hannah Reif sa 7:22.39.

Sestre Jurković bile su i ukupne pobjednice Svjetskog kupa u ovoj disciplini, no ipak nisu uspjele izboriti plasman na OI u Tokiju.

U finalu dvojaca bez kormilara nastupili su i Osječani Patrik i Anton Lončarić, svjetski juniorski prvaci iz 2017. godine, no ostali su bez medalje, na četvrtoj poziciji. Blizanci Lončarić su ciljem prošli u vremenu 6:40.94 minuta, 3.38 sekundi nakon brončanih Turaka Kaana Aydina i Aydina Sahina. Zlato su sa 6:30.73 osvojili Britanci Calvin Tarczy i Douwe De Graaf, a srebro Litvanci Dovydas i Domantas Stankunas sa 6:33.46.

Ivan-Ante Grgić i Patrik Papac nisu se uspjeli plasirati u finale dvojac ana pariće, oni su u polufinalu bili peti u svojoj skupini.