Sportski duh u Domu kulture

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 24. svibnja 2015. - 10:56
Autor: 

U organizaciji Kyokushinkai karate kluba „Tivat“ jučer je u prepunom Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi održano polaganje ispita za pojaseve za mlađe i starije generacije.

Kandidate je ocjenjivao tročlani žiri u sastavu: Sveto Deković, trener seniora; Dragan Đukanović, majstor kyokushin-a i predsjednik Kluba Tonći Francesković.

„Ovo je završetak radne godine što se tiče karatea. Treninzi i radna godina se računaju od prosinca prošle godine do kraja svibnja ove godine, i naravno pauza, ljetni raspust i sa rujnom počinjemo novu, takoreći školsku godinu. Danas smo ovdje mogli vidjeti polaganje za starije i za mlađe, mogli smo vidjeti i borbe, djevojke koje su radile u seniorskoj selekciji, kao i pionire. Same slike, sve ono što su danas pružili, kako mlađi tako i stariji, govori samo za sebe i koliko se radi kako s odraslima tako i s djecom“, izjavio je za naš Radio Sveto Deković, trostruki svjetski prvak u kyokushinkai sportu i trenutačni trener u Kyokushinkai klubu.

Deković je istakao zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima mladih sportaša: „Rad s djecom ne može da ne ispuni očekivanja. Današnji rezultati i toliko pljesaka koji su izmamila djeca svojim radom prilikom demonstracije govori da su stvarno dobro napredovali“.

Koliko su napredovali i koliko su vješti naši mali karatisti, ali i oni stariji, možete pogledati u našoj fotogaleriji.