Starogodišnja regata bokeških vjetropira 2021.

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 30. prosinca 2021. - 9:41
Autor: 

U Tivtu se danas održavaju kvalifikacije za klasu J70 pred sutrašnju Starogodišnju regatu bokeških vjetropira 2021., koja se za spomenutu i Open klasu krstaša jedri na Staru godinu, 31.12. 2021. U finale će se plasirati šest od 12 ekipa iz Crne Gore, Rusije i Velike Britanije, a u otvorenom dijelu natjecanja nastupit će oko 30 krstaša, najavljuju organizatori- Sekcija krstaša Jedriličarskog kluba Delfin.

Ekipe u klasi J70 podijeljene su u dvije grupe. U prvoj će se susresti dva tima JK Lahor Kotor, predvođena Predragom Pavićevićem i Milošom Radonjićem, ruska posada s Danilom Sidorovim za kormilom, ekipa iz Velike Britanije koju predvodi Deni Lembart i dva Delfinova tima sa skiperima Nikšom Belanom i Ilkom Klakorom.

„U drugoj skupini nadjedravaju se dva tima iz hercegnovskog JK Jugole Grakalić sa veteranima crnogorskog jedrenja- Sašom Kekovićem i Jovicom Rašovićem na čelu. U ovoj su grupi i dvije ruske ekipe, predvođene skiperima Jegorom Volkovim i Jurjem Trubnikovim te dvije ekipe Delfina sa Ilijom Markovićem i Dejanom Farkašem za kormilom. Po tri tima iz obje skupine zajedrit će sutra na posebnom regatnom polju za klasu J70 ispred samog pristaništa na Pinama, dok će polje za klasu Open biti postavljeno šire, od rive prema Kalimanju i ostrvu Sveti Marko. Kompletno takmičenje biće moguće posmatrati sa obale. Na Staru godinu očekuje nas spektakl, najavljen od izlaska do zalaska sunca- STAROGODIŠNJA REGATA BOKEŠKIH VJETROPIRA 2021. Okupljanje jedrilica klase Open, barki, jahti i brodova  ispred Gradske rive Pine očekuje se oko 10 sati“ – priopćavaju organiozatori.

STAROGODIŠNJA REGATA BOKEŠKIH VJETROPIRA 2021.

PROGRAM:

10:30h- Polaganje vijenca u čast preminulom kapetanu Rajku Čavoru i defile brodova uz Pine

11:00h- Start prvog jedrenja za klasu J70

12:00h- Start za klasu Open

Slijedi:

• Dodjela nagrada na moru

• Promenada svih plovila uz gradsku rivu Pine

•  Zabava na moru

- točnu satnicu navedenih segmenata programa diktirat će uvjeti  za jedrenje (vrijeme i broj jedrenja za klasu J70)

„Osnovna misija ovog sportsko-revijalnog događaja je kvalitetno druženje na moru i promocija Boke kao izuzetne sportske i kruzing destinacije tokom cijele godine. Regatu organizuje Sekcija krstaša JK Delfin predvođena entuzijastom Dejanom Farkašem, a kao tradicionalno kvalitetnu morsku feštu podržavaju JK Lahor Kotor, JK Jovo Dabović Baošići, JK Jugole Grakalić Herceg Novi i Porto Montenegro Yacht Club. Partneri regate su Opština Tivat, Turistička organizacija Tivat, kompanija UNA Montenegro i Radio Tivat, a ovu svebokešku priču medijski sponzorišu i Radio Kotor i  Radio-televizija Herceg Novi“.