Sutra se održava 9. Bokeški triatlon

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 05. rujna 2020. - 9:51
Autor: 

Bokeški triatlon Perast 2020. bit će organiziran 9. put u nedjelju, 6. rujna, u Sprint triatlon disciplini ( 750m plivanja, 20 km biciklizma, i 5 km trčanja), priopćeno je iz  Triatlon kluba Kotor Radio Tivtu.

Uslijed, aktualne situacije pandemije Covid19, organizatori iz TK Kotor prinuđeni su da smanje obim ove tradicionalne manifestacije, ali svakako sretni što su uspjeli da organizirati devetu godinu za redom i ne prekinu tradiciju, kazao je tehnički vođa natjecanja Dragan Jovanović.

U nedjelju će, na relaciji magistralnog puta od Orahovca do Perasta doći do privremene obustave prometa u vremenu od 8 do 9:45 h i donjem priobalnom putu kroz Perast od 7:30 –10:30 h.

Organizatori su TK Kotor, TK Tivat i TK X iz  Herceg Novog. Mole vozače da ukoliko planiraju prolazak ovim dionicama puta ka centralnom djelu Crne Gore to urade mimo ovog termina, ili alternativnim putovima preko raskrsnice u Lipcima ili preko trajekta na Lepetanima.

O događaju su obaviješteni: Uprava policije, AMS CG, Crna Gora Put, Inspekcija za puteve.

Iz TK Kotor pozivaju zainteresirane da ovaj međunarodni sportski događaj isprate kao navijači i budu njegov dio, uz svo strpljenje, toleranciju i poštovanje sporta i mjera NKT-a, a Bokelje i Peraštane da se pokažu kao dobri domaćini.

„Svake godine ovaj događaj izaziva puno pažnje i taj sam start nećete vidjeti nigdje u svijetu. Barke odvoze takmičare ka Gospi i od tačke 750m iz barke uskačemo u more i plivamo do obale, odakle dalje vozimo 20km a zatim  5km trčimo“, kazao je Jovanović i dodao da se nada da će sljedeće godine jubilej obilježiti kako dolikuje.

Trka starta u 8 sati u nedjelju ujutro. Za sada je prijavljeno oko 50  natjecatelja.