Tako se kreće u turnir: Hrgović uvjerljivo pobijedio Demirezena

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 14. kolovoza 2016. - 8:49
Autor: 

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (24) krenuo je pobjedom na Olimpijskim igrama! Hrgović je u superteškoj kategoriji (+91 kg) pobijedio Turčina Alija Demirezena (26) jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-26, 30-27).

Sustav turnira je eliminacijski stoga je vrlo bitno od početka ući maksimalno koncentirano. Hrgović je to i učinio i već je na početku meča preuzeo kontrolu. Uoči Olimpijskih igara, mladi Zagrepčanin je proveo neko vrijeme u trening kampu vladara boksa zadnjih 10 godina Vladimira Klička, a sjajnu formu pokazao je i u prvom meču.

Došao je fizički spremniji i koncentriraniji, a koliko mu cijeli turnir znači govori činjenica da je zadnjih par dana proveo "u karanteni". Nije gledao i bodrio naše olimpijce nego se maksimalno koncentrirao na boks.

Aktualni europski prvak je sve tri runde dominirao i iako je primio nekoliko čistih udaraca, zadao ih je puno više. Imao je fizičku nadmoć: viši je od protivnika, ima i duži raspon ruku, ali prije svega pokazao je bolje boksačko umijeće i tehniku. Na kraju je uvjerljivo slavio jednoglasnom odlukom sudaca 30-27, 30-26, 30-27, što drugim riječima znači da je osvojio sve tri runde.

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Hrgovića i Demirezena i druga pobjeda našeg boksača, koji je slavio i prije dva mjeseca u finalu turnira u Budimpešti. Hrgovića u idućem meču čeka Kubanac Leinier Eunice Pero.