Tivatska regata UNA Montenegro Cup: Jedriličarska fešta otvara nautičku sezonu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 22. travnja 2024. - 10:40
Autor: 

Jedriličarski entuzijasti i ljubitelji morskih avantura, pripremite se,  jer se Tivatska regata UNA Montenegro Cup vraća po 19. put, zakazana za nedjelju, 28. 4.,  u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin. Regata je ujedno i okosnica Festivala vjetra u okviru kojeg će se tijekom pet narednih vikenda održati 16 različitih događaja u domeni sporta, edukacije, kulture i zabave, na 10 lokacija u Tivtu.

„Ova  regata otvorena je za krstaše, katamarane, ojedrene barke i klase Hobie Cat i J70, očekujući učešće oko 50 brodova i 250 jedriličara. Online prijava za učešće u takmičenju dostupna klikom na ovaj link. Preuzmite  Raspis regate sa stranice WIND Fest.Ovogodišnja regatni kurs kao i uvijek do sada, započinje sa startom ispred Ponte Seljanova, zatim kroz nezaboravne pejzaže svetionika »Tunja«, ostrva Gospa od Milosti i Sveti Marko, te prolaskom kroz tjesnace Ralo i Verige, uz obilazak Peraških otoka sa lijeve strane, sve do povratka prema cilju na Ponti Seljanova. Pratite regatu sa tivatskih obala i uživajte u spektaklu koji će očarati sve ljubitelje morskog života. Za one koji se žele takmičiti u regati, prijave su otvorene putem online obrasca do petka, 26. aprila. Prijavite se kako biste osigurali svoje mjesto u ovom jedinstvenom događaju! Detalje o pravilima učešća možete pronaći u Raspisu regate. Za one koji ne učestvuju u regati, ali žele uživati u doživljaju, ove godine postoji mogućnost direktnog praćenja sa mora! Brod flote Knez Lipovac bit će spreman za besplatan ukrcaj u 11:30h, isplovljava sa gradske rive Pine, i omogućava nezaboravno iskustvo svima koji žele biti dio ove jedriličarske manifestacije. Nagrade će biti dodijeljene najbržem brodu u realnom vremenu, kao i za prva tri mjesta u kategorijama. Tri najbrža broda u realnom vremenu bit će nagrađena vrijednim nagradama, kako bi podstakli takmičarski duh i izvrsnost u jedrenju. Ceremonija proglašenja pobjednika 19. Tivatske regate UNA Montenegro Cup bit će održana ispred JK Delfin, 28. aprila u 19 sati. Proglašenju prethodi tradicionalna večera za učesnike regate,  slijedi provjereno dobro druženje uz nastup Ansambla Toć, obećavajući nezaboravan završetak ovogodišnjeg jedriličarskog spektakla i nastavlja se Festivalom vjetra naredna tri vikenda“ – priopćavaju organizatori.

U subotu, 27. 4., u Tivatskom zaljevu održat će se Mala tivatska regata, na kojoj će jedriti najmlađi jedriličari u sportskim flotama Optimist i ILCA.

Ne propustite priliku da budete dio ovog nezaboravnog događaja, obilježenog jedrenjem, sportskim duhom i jedinstvenim ambijentom Boke kotorske!