Tivćanin Aleksandar Filip postao najmlađi polumaratonac iz Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 27. veljače 2018. - 10:13
Autor: 

U nedjelju,  25.2.,  održan je najpoznatiji u regiji, 18. Splitski polumaraton na 21 kilometar.  Na polumaratonu je  sudjelovao Tivćanin Aleksandar Filip. Sat vremena prije starta počeo padati snijeg - 1. put na dan Splitskog polumaratona. Temperatura oko nule, ali svi sudionici oduševljeni.

Startao je i Aleksandar, na najdužu trku do sada, svjestan činjenice da ispisuje stranice povijesti  sporta u Crnoj Gori.  Kilometri su prolazili, a tempo od 7 min/km je bio konstantan.

Od Splitske rive, kroz Marmontovu ulicu, pored Sv. Grgura Ninskog, Dioklecijanove palače, pa bulevarom do Pujanke, okret prema vojnoj luci Lora i zatim utrčavanje na stadion Poljud - jedan krug atletskom stazom i izlazak, pravo prema park-šumi Marjan.

Staza uz more,  a borova šuma ublažava buru koja nosi pahulje snijega. Nakon šume ostalo je još 2 km,  koja su mu poznata od prošle godine kada je trčao humanitarnu trku na 5 km.

Zadnjih 500 m čuje se voditelj s  rive koji najavljuje Aleksandrov dolazak.  Trenutak u kome su krenule suze mnogima.  Aleksandar  širi zastavu Tivta i posljednjih 200m s njom trči i ulazi u cilj. San je ostvaren. 21 divan kilometar je iza njega, uspomena i još jedno saznanje da se vrijedno treniranje isplatilo.

Tivat može biti ponosan na njega, kao što je i obitelj  i svi koji ga poznaju.

Aleksandrov  brat David (10) je sudjelovao na humanitarnoj trci na 5 km,  na kojoj je bilo 255 natjecatelja. Zauzeo je 6. mjesto u kategoriji do 16 godina.