Triatlon Ocean Lava Montenegro prvi puta u Crnoj Gori

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 01. srpnja 2016. - 8:51
Autor: 

U nedjelju, 3. srpnja, s početkom u 7 sati u Kotoru prvi puta u sportskoj povijesti Crne Gore bit će održan triatlon trka pod nazivom Ocean Lava Montenegro u dugoj distanci ili kako se to popularno naziva „half Ironman“ distanca koja obuhvata 1,9 km plivanja, 90km biciklizma i 20km trčanja.

Osim sudionika iz Crne Gore i zemalja regije (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Makedonija), do sada je potvrđeno sudjelovanje natjecatelja i iz Ukrajine, Mađarske, Rusije, Češke i Velike Britanije što predstavlja sjajnu priliku za promociju Kotora, Bokokotorskog zaljeva i kompletne države kao turističke i sportske destinacije obzirom da će se sve discipline održati na izuzetno atraktivnim lokacijama: plivanje u akvatoriju Kotorskog zaljeva, vožnja bicikla na dionici Kotor-Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale u Kotoru. Kraj trke natjecatelji će obilježiti prolaskom kroz ciljnu kapiju na kotorskoj rivi.

 

Zbog potrebe trke režim saobraćaja će biti promijenjen i to na sljedeći način:

-          put Perast - Kamenari od izlaza iz Perasta u pravcu Risna do trajekta zatvoren za saobraćaj u periodu od 7:50 sati do 10 sati i saobraćaj se usmjerava na trajekt;

-          kružni tok u Lipcima od pravca Vilusa zatvoren za saobraćaj u periodu od 7:50 sati do 10:00 sati;

-          Donji Put u Kotoru zatvoren za saobraćaj u periodu od 9:30 sati do 14:30 sati;

-          pravac Kotor - Perast - Kotor usporen režim saobraćaja u periodu od 07:30 sati do 10:30 sati

 

Početak ceremonije dodjele nagrada i medalja zakazan je za 20 sati ispred gradske kafane Dojmi, a ceremoniji će nazočiti službenici lokalne uprave, kao i turistički radnici grada Kotora. Nakon ceremonije dodjele nagrada bit će upriličena zabava uz živu svirku lokalnog benda za sve nazočne.