Veliki uspjeh jedriličara JK Delfin na regati u Splitu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 11. ožujka 2018. - 17:33
Autor: 

Na prestižnoj regati Velika nagrada Mornara u Splitu jedriličari JK Delfin iz Tivta postigli su veliki uspjeh. Irina Kusovac izborila se za srebro u klasi Laser 4.7 u konkurenciji djevojaka, a Ilija Marković je osvojio broncu u klasi Laser Radial. Igor Les je u olimpijskoj klasi Laser Standard osvojio osmo mjesto i pokazao da je u dobroj formi i da ima osnova da se nada plasmanu na Olimpijske igre u Japanu.

„Naši jedriličari su se borili u izuzetno jakoj međunarodnoj konkurenciji. Na regati su učestvovala velika imena  svjetskog jedrenja poput Pavlosa Kontidesa - aktuelni šampion sveta i osvajač olimpijskog srebra u Londonu. Naravno jedrio je i domaćin Tonči Stipanović, nosilac Olimpijskog i svjetskog srebra i četiri evropska zlata. Posebno je važno učešće Merit Bouwmester, Holanđanke koja nosi Rolex titulu najbolje jedriličarke svijeta 2017. u izboru Svjetske jedriličarske federacije, inače trostruka uzastopna šampionka planete, jedriličarka koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Brazilu i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu“.

Odjedreno je 5 regata u dva od tri planirana natjecateljska dana. Današnji finalni dan je bio izuzetno vjetrovit s  udarima do 25 čvorova. Za Delfin su jedrili i Stefan Anđelić 19. i Danilo Jončić 23. obojica u klasi laser 4.7.  Sljedeće nedjelje Les i Marković sudjeluju  na Otvorenom državnom prvenstvu Hrvatske koje se jedri u Splitu od 16. do 18.3.2018..