Završen međunarodni košarkaški turnir za pionire „Herceg Novi 2018."

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 21. kolovoza 2018. - 8:46
Autor: 

Tijekom vikenda u Herceg Novom je povodom Međunarodnog dana mladih, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u suradnji sa KK AS iz Herceg Novog organiziralo je tradicionalni međunarodni košarkaški turnir za pionire „Herceg Novi 2018”.

Pored obilježavanja Međunarodnog dana mladih čiji je moto ove godine na globalnom nivou: „Bezbjedni prostori za mlade” - („Safe spaces for youth”), ovo predstavlja jedan od načina na koji se u Društvu bore da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti ovisnosti.

Stoga međunarodni košarkaški turnir „Herceg Novi 2018” predstavlja jedan vid borbe i dio stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera, ali i drugih teških bolesti.

Na tradicionalnom međunarodnom košarkaškom turniru pored KK AS iz Herceg Novog, sudjelovali su KK Grbalj iz Radanovića (Kotor), KK Montenegro iz Nikšića i KK Leotar iz Trebinja, s igračima rođenim 2005. godine.

Turnir je održan u SC „Igalo” u Herceg Novom, gdje je u polufinalnim susretima KK Montenegro savladao KK Grbalj sa 60:36, a KK Leotar ekipu KK AS 37:31. U borbi za treće mjesto KK Grbalj je pobijedio KK AS sa 48:36, dok su u finalnoj utakmici turnira u borbi za pehar snage odmjerile ekipe KK Montenegro i KK Leotar. Susret je nakon velike borbe i neizvjesnosti, završen trijumfom KK Montenegro sa 38:31.

Na kraju, CDPR je pobjednika turnira nagradilo velikim peharom koji im ostaje u trajno vlasništvo, dok su i drugoplasirana i trećeplasirana ekipa također dobile prigodne pehare u trajno vlasništvo.

Najbolji igrač turnira je Mitar Sarić iz KK Montenegro, dok je najbolji strijelac Nikola Đuričić iz KK AS. Najbolju petorku turnira po ocjeni trenera ekipa koje su sudjelovale na turniru sačinjavaju: Balša Caković i Mitar Sarić iz pobjedničke ekipe KK Montenegro, Milan Batinić i Veljko Ivanković iz KK Leotar i Vasilije Lukšić iz KK Grbalj.